Teknoloji

Twitter COVID-19 aşıları için ana sayfada bilgi verecek

twitter microsoft

Twitter, kullanıcıları bu haftadan itibaren ana sayfalarında COVID-19 aşılarıyla ilgili bir kutu gösterecek. Bu kutu kullanıcıları, COVID-19 aşılarının güvenilirliği ve etkileriyle ilgili bilgilerin verildiği bir sayfaya yönlendirecek. Söz konusu bilgiler, halk sağlığı uzmanları tarafından sağlanacak.

Twitter’dan yapılan paylaşımda ise “COVID-19 aşıları giderek yaygınlaşıyor. Biz de ülkelerinizdeki aşılama süreciyle ilgili en son bilgilere ulaşmanızı istiyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Diğer sosyal medya ve internet platformları da benzer adımlar atmıştı. YouTube bir süre önce COVID-19 aşılarıyla ilgili olarak “kamu spotu” olarak tabir edilebilecek duyurular yayınlamaya başlamıştı. Bu duyurularda pandemi sonrası dönemde yaşanacaklar öne çıkarılıyor.

Facebook ise ABD’de aşılama sürecinin başladığı eyaletlerde kullanıcılarına bildirim göndermişti. Şirket, bu bildirimlerin başka ülkelerde de kullanıcılara gösterilebileceğini belirtmişti. Facebook, Twitter gibi sosyal ağlar COVID-19 salgını başladığında da yanlış bilgilerle mücadele için bu tarz adımlar atmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER