Teknoloji

Twitter CoTweet’ler ile ortak tweet atma işlevini deniyor

twitter microsoft
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter, iki hesabın bir tweet’i birlikte yazmasına izin veren yeni bir özelliği deniyor. Şirket buna “CoTweet” adını veriyor ve şu anda Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve Güney Kore’de “seçilmiş” hesaplarla test ediyor.

Bir CoTweet ile, her iki hesabın zaman akışında görünecek olan tek bir tweet’in yazarı olarak iki hesap birbirine bağlanabilir. Geçen yıl Instagram tarafından sunulan ortak paylaşım özelliği gibi, CoTweet’ler de sıradan Twitter kullanıcılarından çok markalara ve içerik oluşturuculara yönelik gibi görünüyor.

Twitter, web sitesinde bu özelliği “CoTweet’ler, yazarların ilgi odağını paylaşmasına, yeni kitlelerin ilgisini çekme fırsatlarını ortaya çıkarmasına ve kurulu ortaklıklarını geliştirmesine yardımcı oluyor.” diye açıklıyor. Bu özellik ilk olarak bu yılın başlarında tersine mühendislik çalışmaları yapan geliştirici Alessandro Paluzzi tarafından fark edildi. Şubat ayında bununla ilgili bazı ayrıntıları paylaşmıştı.

https://twitter.com/TwitterCreate/status/1545099608195567619

Şimdi Twitter bu özelliğe dair testi, en azından şimdilik genişletmiş oldu. Bir Twitter temsilcisi, CoTweet’lerin şu anda “geçici bir deney” olduğunu söyledi, ancak özelliğin daha yaygın olarak kullanılabilir olup olmayacağını veya ne zaman kullanılabileceğini belirtmedi. Temsilci, “İnsanların ve markaların büyümek ve yeni kitlelere ulaşmak ve diğer hesaplarla işbirliklerini güçlendirmek için bu özelliği nasıl kullanabileceğini öğrenmek için sınırlı bir süre için CoTweet’leri test ediyoruz” dedi.

İLGİLİ HABERLER