Manşetler

Twitter paylaşımların sadece seçilen kişiler tarafından görülmesini test ediyor

twitter API Pro
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter, Circle (Çember) adını verdiği bir özelliği test ediyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar tweetlerini tüm takipçileri veya tüm Twitter kullanıcıları yerine sadece kendi seçtikleri kişilerin görebileceği şekilde paylaşabilecek. Maksimum 150 kişinin dahil edilebileceği bu gruplar, akıllara Instagram’ın “Yakın Arkadaşlar” özelliğini getiriyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar gereksiz yorumlar veya yanıtlar olmadan tavsiye arayabilecek veya bir etkinliğin duyurusunu yapabilecek.

Konuyla ilgili olarak Twitter’dan Engadget sitesine gönderilen açıklamada, özelliğin hâlihazırda dünya genelinde iOS, Android ve web üzerinde küçük bir kullanıcı grubu tarafından test edildiği belirtildi. Twitter’ın bu özelliği ne zaman geniş kitlelere açacağı belirsizliğini koruyor. Bu kararın gelecek geri bildirimler doğrultusunda alınması bekleniyor.

Twitter daha önce de gönderilere erişimi kontrol etmeye yönelik başka özellikler sunmuştu. Tweetlere yanıtın sınırlandırılabilmesi gibi özellikler uzun süredir platformda mevcut. Bu tarz özellikler sayesinde Twitter, içerik paylaşımında kontrolü kullanıcıya verme konusunda Instagram ve diğer platformlarla daha yakın şekilde rekabet edebilecek.

Circle sayesinde kullanıcılar hesaplarını kilitlemeden veya direkt mesajlara yönelmeden de fikirlerini insanlarla paylaşabilecek. Bunun paylaşım sıklığını artırmaya yönelik bir hamle olduğu da rahatlıkla söylenebilir.

Twitter Circle ile paylaşım sıklığını artırmayı amaçlasa da, bu özellik mikro blog servisindeki “yankı odalarının” büyümesine neden olabilir. Eğer tweetler sürekli olarak bu çemberler içinde paylaşılırsa, kullanıcılar sadece tanıdıklarının verdikleri yanıtlar etrafında tartışabilir ve bu da farklı seslerin duyulmasını engelleyebilir. Yine de, sosyal medya paylaşımlarının insanın başını belaya sokabildiği bir ortamda paylaşım görünürlüğü konusunda daha fazla kontrol imkanı sunulması önemli ve değerli bir hamle niteliği taşıyor.

İLGİLİ HABERLER