Teknoloji

Twitter Circle özelliğini daha çok kullanıcıya açmaya hazırlanıyor

twitter API Pro

Twitter Circle özelliğini bir süre önce sınırlı sayıda kullanıcıyla test etmeye başlamıştı. Görünen o ki, şirket bu özelliği daha fazla kullanıcıyla buluşturmak için fazla zaman kaybetmeyecek. Instagram’ın Yakın Arkadaşlar özelliğine benzeyen Circle ile kullanıcılar tweetlerini tüm Twitter yerine kendi seçtikleri kişilerin görebileceği şekilde gönderebilecek.

Hâlihazırda Circle’a kaç kişinin erişebildiği belirsizliğini koruyor. Bazı kullanıcılar özelliği tweet oluşturma ekranında görmeye başlasa da, bu grup şimdilik çok büyük değil gibi görünüyor. Twitter’dan konuyla ilgili olarak The Verge sitesine gönderilen açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Twitter Circle’ı iOS, Android ve web üzerinde küresel ölçekte belirli bir kullanıcı grubuyla test ediyoruz. Geri bildirim toplamaya devam ettiğimiz için özellik herkese açık değil.”

Twitter kullanıcıları Circle’a erişimlerinin olup olmadığını tweet oluşturma ekranı üzerinden kontrol edebiliyor. Burada ekranda “Herkes” yazıyorsa bu yazının üstüne tıklatıp açılan menü üzerinden bir Circle seçerek tweetin görünürlüğü bu grup ile sınırlandırılabiliyor. Twitter bu gruplara eklenen veya bu gruplardan çıkarılan kullanıcıları bu durumdan haberdar etmeyecek.

Kullanıcılar bir Circle’a maksimum 150 kişi ekleyebilecek. Circle’a dahil edilen kişilerin Circle’ın sahibini takip etmesi gibi bir zorunluluk söz konusu değil. İlgili tweet’in yanında “sadece @kullanıcıadı’nın Twitter Circle’ındaki kişiler bu tweeti görebilir” şeklinde bir mesaj da gösteriliyor. Circle için paylaşım yapmak, kilitli bir profilde paylaşım yapmaya benzetilebilir.

Twitter Circle ile paylaşılan tweetleri retweet etmek mümkün olmayacak. Ancak bu tweetlerin ekran görüntüsü alınabilecek. Twitter’ın kurallarının Circle için de geçerli olmaya devam edeceğini hatırlatmakta fayda var.

İLGİLİ HABERLER