Teknoloji

Twitter çift aşamalı doğrulama SMS’lerini paralı hâle getiriyor

twitter çift aşamalı doğrulama
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter çift aşamalı doğrulama SMS’leri için kullanıcılardan para almaya başlayacak. İlk olarak Platformer’dan Zoe Schiffer tarafından paylaşılan bu gelişme, mikro blog servisi tarafından da doğrulandı.

Twitter’dan verilen bilgiye göre, Twitter Blue abonesi olmayanlar veya bir doğrulama uygulamasına ya da fiziksel doğrulama anahtarına geçiş yapmayanların çift aşamalı doğrulama özelliği kapatılacak. Bu değişiklik 20 Mart itibarıyla gerçekleştirilecek.

SIM tabanlı saldırıların giderek arttığı bir ortamda SMS’in yer almadığı bir güvenlik çözümünü kullanmanın mantıklı olduğu söylenebilir. Twitter’ın kurucusu ve eski CEO’su Jack Dorsey bile dört yıl önce bir SIM değiştirme saldırısının kurbanı olmuştu.

Twitter çift aşamalı doğrulama için SMS parası alarak maliyet düşürmeyi hedefliyor

Twitter’ın Aralık 2021 tarihli şeffaflık raporuna göre, kullanıcıların sadece yüzde 2.6’sı çift aşamalı doğrulama özelliğini kullanıyor. Bu kullanıcıların ise yüzde 74’ü doğrulama yöntemi olarak SMS’i tercih ediyor.

Twitter çift aşamalı doğrulama için gönderdiği SMS’leri paralı hâle getirerek aslında bir tasarruf önlemini uygulamaya koymuş oluyor. Bu SMS’leri göndermek şirket için bir maliyet oluşturuyor ve hâlihazırda şirketin kasasında pek fazla paranın olmadığı biliniyor.

İLGİLİ HABERLER