Teknoloji

Twitter Chirp geliştirici konferansını iptal etti

twitter chirp geliştirici konferansı
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter Chirp adıyla gerçekleştireceği geliştirici konferansını başlamasına iki hafta kala iptal etti. 16 Kasım’da başlayacak konferansın iptal edilmesi, Twitter’ın içindeki hareketliliğin bir diğer göstergesi olarak değerlendirilebilir. Geliştiricilere gönderilen açıklamada, iptalin gerekçesi hakkında bilgi verilmedi.

Twitter’ın gönderdiği mesajda şu ifadeler yer alıyor: “Twitter’daki ekip şu sıralarda Twitter’ı geliştiriciler de dahil olmak üzere herkes için daha iyi yapmak için çalışıyor. Size heyecan verici şeyler için yoğunlaşmışken, Chirp Geliştirici Konferansı’nı iptal etmeye karar verdik.”

Twitter sözcüsü de iptalin nedeni konusunda bilgi vermedi. Medya mensuplarının Chirp’e kaydolması için davetiyeler iki hafta önce gönderilmişti. Şirketten daha önce yapılan açıklama şu şekildeydi: “Chirp’te dünyanın dört bir yanındaki geliştirici topluluğumuzu ilk kez bir araya getireceğiz ve bazı yeni araçların ön izlemesini yapacağız, geri bildirimleri tartışacağız ve Twitter’da insanların içerik keşfetmesini ve daha güvenli diyaloglar kurmasını sağlayan geliştiricileri kutlayacağız.”

Twitter Chirp konferansının iptali sürpriz değil

Twitter’da son zamanlarda yaşanan hareketliliği düşününce bu ani iptal kararına çok şaşırmamak gerekiyor. Üst düzey yönetimi görevden alan şirketin yeni sahibi ve CEO’su Elon Musk, Twitter Blue abonelik servisinde de köklü değişikliklere hazırlanıyor. İçerik moderasyonunda ve diğer politikalarda da değişiklik bekleniyor. Musk’ın Twitter’ın geliştirici stratejisi konusunda da farklı bir vizyonu ortaya koyması sürpriz olmayacaktır.

Twitter Chirp konferansının iptalinin geliştiriciler için bir hayal kırıklığı yaratacağı söylenebilir. Mikro blog servisi ve geliştiriciler arasındaki ilişkiler zaman zaman gerilse de, son zamanlarda geliştirici platformunun yenilenmesiyle bu ilişkinin düzeltilmesi için adımlar atılmıştı. Chirp, Twitter’ın 2015’ten bu yana gerçekleştireceği ilk fiziksel geliştirici etkinliği olacaktı.

İLGİLİ HABERLER