Teknoloji

Twitter BTK tarafından kesilen cezaya itiraz etti

apple twitter

Twitter ceza

Twitter, geçtiğimiz ay içinde BTK tarafından, terör propagandası yaptığı gerekçesiyle kesilen 150 bin TL’lik cezaya itiraz etti. Reuters’in konuyla yakından ilgili kaynağa dayanarak aktardığı habere göre, Twitter ceza ile ilgili olarak Ankara’daki bir mahkemeye başvurdu ve karara itiraz etti, cezanın iptal edilmesini istedi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu geçtiğimiz aralık ayında Twitter’a, terör propagandası olarak nitelendirilen içeriği kaldırmadığı gerekçesiyle ceza kesmişti. Söz konusu içeriğin detayları verilmemiş, sadece şiddet ve nefreti körükleyen, terör propagandası niteliği taşıyan bir içerik olduğu belirtilmişti. Twitter, devlet tarafından kesilen cezayı zamanında ödeyemedi. Bunun ardından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da konuyla ilgili gerekli adımların atılacağını söylemişti.

 

Twitter, son birkaç yıldır Türkiye ile ilgili olarak epey fazla mesai yapıyor. Daha önce çeşitli zamanlarda Twitter’ın veya diğer bazı sosyal medya sitelerinin erişimlerinin engellendiğini görmüştük. Ancak ilk kez Twitter’a bir para cezası kesilmişti.

Bu arada Türkiye, sosyal medya sitelerinden içerik kaldırılması talebinde bulunan ülkeler arasında son yıllarda başta geliyor. Twitter’da da durum değişmiyor. Twitter’ın yayınlanan en son şeffaflık raporuna göre, 2015’in ilk altı ayında Türkiye Twitter’dan toplam 718 içeriğin kaldırılmasını, devlet veya mahkeme kararlarıyla istedi. Twitter aynı dönemde toplam 1103 içerik kaldırma talebi almıştı. Bu, taleplerin çoğunun Türkiye’den geldiğini gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER