Teknoloji

Twitter cevapları saklama özelliğini tüm kullanıcılara açıyor

elon musk twitter

Twitter, kullanıcıların platformda kendilerini daha güvende ve rahat hissetmelerine yönelik çalışmalarına devam ediyor. Şirket bu doğrultuda geçtiğimiz mart ayında cevapları saklama özelliğini test etmeye başlamış ve kısa süre önce de bu testlerin kapsamını genişletmişti. Twitter, cevapları saklama özelliğini dünya genelinde tüm kullanıcılarına açıyor.

Twitter’dan yapılan açıklamada, yeni özelliğin çalışma prensibi şu şekilde anlatılıyor: “Herhangi bir kişi Tweet’lerine gelen cevabı saklamayı seçebilir. İsteyen herkes saklanmış Tweet’leri Tweet’te görünen gri ikona dokunarak görebilir ve Tweet’lerle etkileşime geçebilir. Böylece başlattığınız sohbetler üzerinde daha fazla kontrolünüz olur ama insanlar da isterlerse hala tüm sohbeti görebilirler.”

Twitter, yeni özelliğinin testleri sırasında tespit ettiği noktaları ise şu şekilde sıralıyor:

  • İnsanlar çoğunlukla alakasız veya can sıkıcı olduğunu düşündükleri Tweet’leri saklıyorlar.
  • Seçenek, gürültü kalabalığını ortadan kaldırmak için yeni bir yol sunuyor: Cevapları saklama özelliğini kullanan insanların yüzde 85’i engelleme veya sessize alma özelliklerini kullanmıyor.
  • İnsanlar politikacı veya gazeteciler gibi kamuoyuna mal olmuş kişilerin bu özelliğe nasıl tepki vereceklerini merak ediyordu. Şu aşamada bu kişiler cevapları saklamaya yöntemine çok başvurmadı.
  • Kanada’da Tweet’lerini saklayan insanların yüzde 27’si kişilerle nasıl etkileşime geçtikleri konusunda gelecekte bir kez daha düşüneceklerini belirttiler. Ayrıca sessize alınan kelimelere benzer şekilde bu özelliğin ne gördüklerini kontrol etmeleri açısından yardımcı bir yol olduğunu düşündüler.
  • Bir kişinin cevabını sakladıktan sonra kendinizi o kişiden uzaklaştırmak isteyebileceğinizi gördük. Bu sebeple artık aynı zamanda bu hesabı engellemek isteyip istemediğinizi de kontrol edeceğiz.
  • Bazı insanlar, ikonlar görünmeye devam ettiği için cevapları misilleme olabilir korkusuyla saklamayı istemediklerini söyledi. Bu konu hakkında fikirlerinizi almaya devam edeceğiz.

Twitter cevapları saklama özelliğini geliştirmeye devam edecek

Mikro blog servisi, bir taraftan da sohbet alanlarında daha fazla netlik ve yeni kontrol yöntemleri üzerinde çalışıyor. Şirket, uygulama geliştiricilerinin ek sohbet yöntemleri geliştirebilmesi adına cevap saklama özelliği konusunda yeni bir uç noktası sunmaya hazırlanıyor. Sohbetleri kimler görebilir veya cevaplayabilir konusunda daha fazla seçenek deneyen Twitter, bir yandan da etkileşim değişikliklerini test etmeyi sürdürüyor.

Twitter, cevapları saklama özelliğini iOS, Android, web ve Twitter Lite uygulamalarında kullanıcılarıyla buluşturuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER