Teknoloji

Eski Twitter yöneticisi şirketin çeşitlilik performansını eleştirdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

twitter-ferguson-041115

Twitter’ın başını ağrıtan tek sorun büyüme problemi değil. İş yerindeki ve yönetim katındaki etnik, cinsel ve kültürel çeşitliliğe dair problemler de mikro blog servisinin canını fazlasıyla sıkıyor.

Üç yıl boyunca Twitter’da çalıştıktan sonra geçtiğimiz ay şirketle yollarını ayıran yönetici seviyesindeki mühendis Leslie Miley, bu soruna dikkat çeken en son isim oldu. Kendisi de siyahi olan Miley, Medium aracılığıyla paylaştığı yazısında işyerinde çeşitliliği sağlayamamanın şirketi yavaşlattığını iddia etti.

Twitter’ın büyüme ve etkileşimle ilgili sorunlarının şirket içi çeşitlilikle bağlantılı olduğuna inandığını söyleyen Miley, işe alım konusunda bazı okul ve şirketlere dayanılmasının Twitter içinde tek renkli bir grup yarattığını ve düşünme sürecinin tekdüzeleşmesine yol açtığını belirtti. Miley, bu tekdüzeliğin şirketin aksiyonlarına da yansıdığını vurguladı.

Miley’nin yazısında oldukça ilginç bir iddia da yer alıyor. Deneyimli bir Twitter çalışanının yeni çalışanların işe alımı sırasında isimden etnik köken tahmini yaparak eleme gerçekleştirmeyi önerdiğini öne süren Miley, kendisinin toplantıyı terkettiğini belirtti. Deneyimli yöneticinin mühendislikten sorumlu kıdemli başkan yardımcısı olduğunu da yazıda açıklayan Miley, söz konusu tarzdaki yöneticilerin ırkçılıklarından ve cinsiyetçiliklerinden bihaber olduklarını dile getirdi.

Twitter’da Jack Dorsey’in CEO’luk koltuğunda kalıcı hâle gelmesinin Leslie Miley’nin dert yandığı sorunların çözüme kavuşmasında etkili olabileceği düşünülüyor. Dorsey, henüz geçici olarak CEO görevini yürütürken yaptığı bir açıklamada şirketin çeşitliliğini artırma konusuna daha fazla odaklanılacağını belirtmiş ve geçtiğimiz ağustos ayında kadın ve azınlıkların işe alınması yönünde bir planın duyurusunu yapmıştı.

Dorsey’nin bu konudaki tutumu pek çok çalışan tarafından da doğrulansa da, Leslie Miley konuya temkinli biçimde yaklaşmayı sürdürüyor. Jack Dorsey’in liderliğinin uzun süredir Twitter ve teknoloji dünyasında eksik bir şey olduğunu belirten Miley, yeni CEO’nun Twitter’ın çeşitlilik karnesini değiştirme potansiyeli olduğunu belirtti, ancak konuya ilişkin kesin bir inanç belirten ifadeler kullanmaktan kaçındı.

İLGİLİ HABERLER