Teknoloji

Twitter iş gücündeki çeşitliliği artırmak adına hedefler belirledi

twitter çift aşamalı doğrulama

twitter-logo-230513

İş gücündeki etnik ve cinsi çeşitliliği artırmak son zamanlarda büyük teknoloji şirketlerinin en önemli hedefleri arasında yer alıyor. Mikro blog servisi Twitter, personelindeki kadın ve azınlık kökenli çalışan sayısını artırma hedefini kamuoyuyla paylaştı ve kamuoyundan kendisini bu amaç doğrultusunda cesaretlendirmelerini istedi. Twitter Başkan Yardımcısı Janet Van Huysse, çalışan profillerinin de kullanıcı profillerindeki çeşitliliği yansıtması gerektiğini dile getirdi.

Twitter geçtiğimiz yıl çalışanlarının yüzde 70’ini erkeklerin oluşturduğunu, yönetim pozisyonlarının ise yüzde 79’unun erkeklerin elinde bulunduğunu açıklamıştı. Bu orantısızlık şirketin aleyhine bir dava açılmasına neden olmuş ve işe alım süreçlerinde erkeklerin kayırıldığı öne sürülmüştü.

Twitter çalışanlarının etnik kökenlerine bakıldığında ise yüzde 58’in beyaz, yüzde 34’ün Asyalı, yüzde 3’ün Latin ve yüzde 1’in siyahi çalışanlardan oluştuğu görülüyor.

Twitter’ı 2016’daki işe alım hedeflerinde küresel iş gücündeki kadınların oranını yüzde 35’e çıkarmak ve yönetim pozisyonlarındaki kadınların oranını yüzde 25’e yükseltmek yer alıyor. Mikro blog servisi, ABD’deki personeli içindeki azınlık oranını yüzde 11’e, yönetim pozisyonundaki azınlık oranını ise yüzde 6’ya çıkartmayı istiyor. Hedeflerini ortaya koyduklarını belirten Van Huysse, önümüzdeki yıl bu hedefleri gerçekleştirmiş biçimde kullanıcılarının karşısına çıkmayı istediklerini belirtti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER