Teknoloji

Twitter çeşitlendirilmiş emoji simgelerini göstermeye başladı

twitter çift aşamalı doğrulama

Twitter Çeşitlendirilmiş Emoji Simgeleri

Twitter biraz daha renkli hâle geliyor. Mikro blog servisi, bundan böyle platformunda tüm emoji simgesi deri renklerinin gösterileceğini açıkladı. Düşünen surat ve takım elbiseli iş adamı gibi emojileri de sosyal paylaşım sitesi üzerinden görmek mümkün olacak.

Orta parmak emojisinin de desteklenmeye başlamasıyla birlikte Twitter tartışmalarının eskisinden daha farklı bir seyir içine girmesi muhtemel gözüküyor. Çeşitlendirilmiş emoji simgeleri henüz TweetDeck’te gösterilmese de, şirketin tasarım müdürü yakında bu değişimin gerçekleşeceğini dile getirdi.

https://twitter.com/design/status/674687925557178368?ref_src=twsrc%5Etfw

His simgesi deri renkleri ve taco ya da hot dog gibi emojiler, Unicode 8.0 güncellemesiyle mobil cihaz sahiplerine ulaştırılmaya başlamıştı. iOS kullanıcılarının önemli bir kısmı yeni emojilere erişebilse de, Android kitlesinin çoğunluğu bu güncellemeden mahrum kalmış durumda.

Android kullanıcıları Twitter çeşitlendirilmiş emoji simgelerini görmekte sıkıntı yaşayabilir

Google, Nexus cihazlarına bazı yeni emojiler eklese de, çeşitlendirilmiş emoji simgesi desteği henüz sunulmuş değil. Diğer Android cihazlarının Twitter çeşitlendirilmiş emoji simgelerini ne zaman gösterebilecekleri ise henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER