Teknoloji

Twitter CEO’su Instagram’ın ”cards” desteğini bırakmasıyla ilgili görüşlerini açıkladı

The New York Times Dealbook Konferansı’nda konuşan Twitter CEO’su Dick Costolo, hiç de sürpriz olmayan bir biçimde Instagram’la ilgili sorularla da karşılaştı. Instagram’ın Twitter’ın ”cards” özelliğini bırakmasına ilişkin düşünceleri sorulan Costolo, ilk etapta ”cards” özelliğini tanımlamaya girişti.

Özelliği tweetler ile birlikte gelen kanvaslara benzeten Costolo, yazılan tweetlerin de bir nevi fotoğraf altı yazısı işlevi gördüğünü ifade etti. Instagram CEO’su Kevin Systrom’un açıklamalarına gönderme yapan Costolo, Instagram ekibinin kullanıcıların içeriği Instagram sitesi üstünde görmek istediğini ve buna da hakları olduğunu belirtti. Panel moderatörünün Twitter’ın söz konusu değişiklikle ilgili olarak kullanıcılardan ne oranda tepki aldığı sorusunu ise Costolo katılımcıları detaylarla sıkmak istemediği gerkeçesiyle yanıtsız bıraktı. Kalabalığın bir cevap duymak isteyebileceği şeklindeki karşı cevap da Costolo’nun tavrını değiştirmedi.

Twitter’ın “küresel şehir meydanı” olma misyonuna atıfta bulunan Costolo sosyal ağın kişiye 360 derecelik görüş açısı sunduğunu kaydetti. Her gün milyonlarca tweet’in aktığını kaydeden yönetici bunları takip etmenin zor olduğunu, ancak geçen aralık ayında faaliyete geçen “keşfet” sekmesinin bir hayli işe yaradığını dile getirdi. Keşfet sekmesinin kullanıcıların kaçırabilecekleri içerikleri yakalayıp “yüzeye çıkarma” konusunda yardımcı olan algoritmayı gerçekten sevmeye başladıklarını belirtti. Ayrıca “sinyali ortaya çıkarıp gürültüden ayırma” işlevinin zorluğuna da değindi, özellikle 2012 Olimpiyatları için hazırlanan özel içeriğe değindi. Bu uygulamanın Twitter’ın ruhunu yansıtmaktan daha çok Twitter tarafından hazırlanan bir tür “gece bülteni” olduğunu kaydetti. Costolo hedeflerinin bir yandan bu algoritmalarla içeriği yüzeye çıkarmaya çalışırken bir yandan da kalabalığın sesini canlı tutmaya devam etmek olduğunun da altını çizdi.

İlgili >> The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER