Teknoloji

Twitter CEO’su şirketin daha hızlı hareket etmesini istiyor

twitter parag agrawal
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter’ın çiçeği burnunda CEO’su Parag Agrawal, yeni dönemden beklentisini açık şekilde ortaya koydu. Agrawal, mikro blog servisinin yeni dönemde “çok daha hızlı hareket etmesini” istiyor. Twitter CEO’su olarak ilk kez Barclays Teknoloji Konferansı’nda kamuoyunun karşısına çıkan Agrawal, önceliğinin “icrayı geliştirmek” ve Twitter’ın operasyonunu yenilemek olduğunu dile getirdi.

Twitter’ın başında 10 günü doldurmayan Agarwal, buna rağmen şirketin üst kademelerinde önemli değişikliklere gitti. Şirketi Tüketici, Gelir ve Çekirdek Teknoloji olmak üzere üç ana bölüme ayıran CEO, her bölümün başına da bir genel müdür atadı. Agrawal, hızlı hareket edebilecek bir yapı kurduklarına inandığını belirtti.

Bu organizasyon değişikliğiyle birlikte daha önce Dorsey’e bağlı olarak çalışan iki önemli isim de ayrılık kararı aldı. Mühendislik şefi Michael Montano ile tasarım ve araştırma şefi Dantley Davis, aralık ayının sonu itibarıyla Twitter’a veda etmeye hazırlanıyor.

Eski yapının da işlevsel olduğunu söyleyen Agrawal, tek bir mühendislik ve yine tek bir tasarım araştırma ekibinin bulunduğunu ve ürün ekiplerinin de aradaki boşlukları doldurduğunu ifade etti. Yeni CEO, bu yapının mikro blog servisini yavaşlattığını ima etmekten de geri kalmadı.

Yeni birimlerin genel müdürlüklerine atanan Kayvon Beykpour, Bruce Falck ve Nick Caldwell’in yanı sıra Lindsey Iannucci de operasyonlardan sorumlu başkan yardımcısı olarak görev yapacak. Agrawal, Iannucci’nin görevini şu sözlerle değerlendirdi: “Bu yeni yapıda operasyon sertliğimizi artırmamıza yardım edecek. Böylelikle daha hızlı karar alabileceğiz, operasyonlarımızı iyileştireceğiz ve daha iyi sonuçlara ulaşacağız.”

Twitter CEO’su, mesajlaşma uygulaması Quill’in satın alınmasının “önemli bir ürün iddiası” olduğunu belirtti. Direkt mesajların sunduğu fırsatların çok önemli olduğunu söyleyen Agrawal, mesajların dünyayla iletişimin en önemli yollarından biri olduğunu da sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER