Teknoloji

Twitter CEO’su ofise dönüş için tarih verdi

elon musk twitter

Twitter, 15 Mart itibarıyla ofislerini tamamen açacağını ve iş seyahatlerinin de yeniden başlayacağını duyurdu. Konuyla ilgili açıklama, mikro blog servisinin CEO’su Parag Agrawal tarafından yapıldı. Agrawal açıklamasında selefi Jack Dorsey tarafından duyurulan uzaktan çalışma politikasında bir değişiklik olmayacağını da belirtti. Mikro blog servisinin personeli, diledikleri takdirde yine uzaktan çalışmaya devam edebilecek.

Agrawal açıklamasında mikro blog servisinin personelinin en üretken ve kreatif hissettikleri yerde çalışmaya devam edebileceğini belirtirken, Twitter’ın “gerçekten esnek” çalışmaya bağlı olduğunun altını çizdi.

Buna rağmen, Agrawal ofiste çalışmanın faydaları üzerinde de fazlasıyla durdu. Kendi tabiriyle “dağıtılmış” çalışmanın zorluğuna değinen Agrawal, ekip toplantılarının ve etkinliklerinin şirket kültürünü daha güçlü bir şekilde hissettirdiğini dile getirdi.

Agrawal’in açıklaması, Twitter’ın uzaktan çalışma kültürünün Dropbox gibi şirketlerle aynı olmayacağını gösteriyor. Önceliği uzaktan çalışmaya veren Dropbox, ofisleri çalışanların toplantı yapmak için gelebileceği ortak çalışma alanları olarak konumlandırmayı seçmişti.

Twitter tarafından yapılan açıklamada bir yönlendirmeden söz etmek mümkün. Yine de, mikro blog servisinin diğer teknoloji şirketlerine kıyasla daha gevşek bir uzaktan çalışma politikası uyguladığını söylemek gerekiyor. Örneğin, Amazon uzaktan çalışma kararının verilmesini çalışanlar yerine ekiplere bırakmıştı. Yani bir ekibin yöneticisi isterse, o ekibin tamamı ofise gelmek zorunda kalıyor. Google ve Microsoft da bazı hibrit yaklaşımları test ederken, iki şirket de çalışanlarından belli günlerde ofise gelmelerini istiyor.

İLGİLİ HABERLER