Teknoloji

Twitter CEO Jack Dorsey’in Twitter hesabı hacklendi

jack dorsey twitter

Twitter CEO’su Jack Dorsey‘in Twitter hesabı, sanal korsanlar tarafından ele geçirildi. Hesabı ele geçiren kişi veya kişiler, 4.2 milyon takipçisi olan hesaptan ırkçı paylaşımlarda bulundu. Söz konusu tweet’lerden bazıları kaldırılmadan önce yaklaşık 30 dakika boyunca Jack Dorsey’in hesabında kaldı. Bu tweet’lerde “Hitler masumdur” gibi ifadeler yer alıyordu.

Twitter’dan yapılan açıklamada, Dorsey’in hesabının güvenliğinin sağlandığı ve konunun incelendiği belirtildi. İncelemenin sonucunda ise sorunun Dorsey’in hesabına bağlı telefon numarasının bağlı olduğu mobil operatörden kaynaklandığı ifade edildi.

Şirket, Dorsey’in hesabının ele geçirildiği sırada paylaşımlarını retweet ettiği hesapları da askıya aldı. Mikro blog servisi, saldırıdan sorumlu olduğu düşünülen hesapların da askıya alındığı belirtildi. Dorsey’in hesabından yapılan bazı paylaşımlar, yaşananların arkasında Chuckle Squad isimli grubun bulunduğunu düşündürüyor.

Hem Twitter’ın hem de Dorsey’in mikro blog servisindeki dili daha “sağlıklı” hâle getirmenin sözünü vermesinin, nefret söylemi ve kötü davranışlarla mücadelenin ön plana alınmasının ardından böyle bir olayın yaşanmasının büyük bir şanssızlık olduğu söylenebilir. Uzun süredir nefret söylemi ve kötü muameleyle mücadelede yetersiz kalmakla suçlanan sosyal ağ, son dönemde bu konularla ilgili olarak daha sert önlemler uygulamaya başlamıştı.

Twitter’dan yapılan açıklamalarda, eksik kalınan konularda ilerleme kaydedildiği belirtiliyor. Ancak şirketin yaptıkları, farklı taraflardan farklı eleştiriler alıyor. Kimileri Twitter’ın nefret söylemiyle mücadele için yeteri kadar sıkı çalışmadığını öne sürerken, kimileri de şirketin ifade özgürlüğünü sınırladığını iddia ediyor. Özellikle ABD’deki muhafazakar çevreler, Twitter’ın kendilerine karşı ön yargılı biçimde hareket ettiğini savunuyor.

Jack Dorsey’in Twitter hesabı daha önce de saldırıya uğramıştı

Jack Dorsey’in Twitter hesabı daha önce de benzer bir saldırıya maruz kalmıştı. OurMine isimli hacker grubu 2016’da Dorsey’in hesabını ele geçirmişti. Grup, yüksek profilli başka isimlerin hesaplarına da saldırmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER