Teknoloji

Twitter CEO’sunun hesabına saldıran grubun üyesi yakalandı

jack dorsey twitter

Twitter CEO’su Jack Dorsey‘in hesabı, geçtiğimiz ağustos ayının sonunda SMS ile tweet atma sistemi üzerinden yapılan bir saldırıyla kısa bir süreliğine ele geçirilmişti. Motherboard sitesinde yer alan habere göre, saldırıyı gerçekleştiren Chuckling Squad isimli grubun liderlerinden biri polis tarafından yakalandı.

Polisin, henüz 18 yaşından küçük olan şüpheliyi yaklaşık iki hafta önce yakaladığı belirtildi. Şüphelinin SIM takası sahtekarlığıyla Dorsey’in telefon numarasını öğrendiği ve grubun diğer üyelerinin de CEO’nun Twitter’daki hesabını gelişigüzel ve kötü mesajlarla “kirlettiği” ifade edildi.

Chuckling Squad’ın “Debug” rumuzlu üyesinin iddiasına göre, yakalanan şüpheli daha önce başka saldırılar da gerçekleştirmiş. Bu saldırılardan birisinin bir savcı vekiline karşı yapıldığı belirtildi. Adı açıklanmayan şüphelinin şimdiye kadar kendisine yöneltilen tüm suçlamaları reddettiği söyleniyor.

Twitter SMS ile tweet atma sistemini askıya almıştı

Chuckling Squad daha önce oyuncu Chloe Moretz’in Twitter hesabını da benzer bir yöntemle ele geçirmişti. Bu saldırılar, Twitter’ın SMS üzerinden tweet atma özelliğini geçici olarak devredışı bırakma kararı almasına neden olmuştu.

Grubun liderlerinden birinin yakalanması önemli olsa da; Debug’a göre, bunun Chuckling Squad’ın işleyişini etkilemesi pek muhtemel görünmüyor. Şüphelinin geçtiğimiz ay gruptan kovulduğu iddia edilirken, hâlihazırda grubun başka bir üyesinin daha yakalandığı şeklinde bir bilgi verilmiş değil. Bu tutuklama benzer saldırıları gerçekleştirme potansiyeli olan kişi veya kişileri korkutmuş olabilir. Ancak kısa vadede Chuckling Squad’a darbe vurmasına pek ihtimal verilmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER