Teknoloji

Twitter CEO’sundan “her türlü senaryoya hazırlıklıyız” açıklaması

elon musk twitter
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter CEO’su Parag Agrawal, cuma günü Twitter üzerinde, tepe yönetimindeki önemli değişikliklerletepe yönetimindeki önemli değişikliklerle ilgili bazı açıklamalar yaptı. Ayrıca Elon Musk’ın şirketi satın alma anlaşmasının suya düşme olasılığını kabul etti. Agrawal, şu an için hâlâ Twitter’ı yönetmekten ve işletmekten sorumlu olduğunu ve son değişikliklerinin daha güçlü bir Twitter oluşturmaya ve maliyetleri yönetmeye yardımcı olması anlamına geldiğini söyledi.

Agrawal, “Anlaşmanın sonuçlanmasını beklerken, tüm senaryolara hazırlıklı olmamız ve her zaman Twitter için doğru olanı yapmamız gerekiyor.” dedi. CEO’nun açıklamaları, Elon Musk’ın cuma günü, 44 milyar dolarlık Twitter satın alımının spam ve sahte hesaplarla ilgili endişeler nedeniyle geçici olarak askıya alındığını tweetledikten sonra sözleri geldi.

Musk’ın anlaşma sürecini gerçekten durdurup durduramayacağı tamamen belirsiz olsa da, açıklamalar Twitter’ın hisselerinin cuma günü, anlaşmanın suya düşebileceği endişesiyle yüzde 10 civarında düşmesine yol açarak yatırımcıları korkutmak için yeterli oldu.

Agrawal’ın önünde iki büyük sorun var: Birincisi, anlaşmadan çekilmekle tehdit eden Musk. İkincisi ise, şimdi hem kaotik satın alma anlaşması hem de Agrawal’ın yeni duyurduğu işe alım dondurması ve iki üst düzey ürün liderini işten çıkarmasıyla sarsılan kendi şirketi.

Perşembe günü Agrawal, sırasıyla Twitter’ın tüketici ve gelir ürünlerini yöneten Kayvon Beykpour ve Bruce Falck’ın ayrıldıklarını duyurdu. Ayrıca, şirketin çoğu işe alım ve geri doldurmayı duraklattığını ve başka yerlerde maliyetleri düşürmeye çalıştığını duyurdu. Agrawal, “Anlaşmayı şirketin sağlığı için önemli kararlar almaktan kaçınmak için bir bahane olarak kullanmayacağım ve Twitter’daki herhangi bir lider de kullanmayacağım.” dedi. CEO olarak kalacağı zaman zarfında daha iyisi için daha fazla değişikliğin beklenebileceğini söyledi.

Musk, cuma günkü açıklamasını takiben satın alma sürecine bağlı kalmayı sürdürdüğünü söylemişti. Twitter’ın yönetim kurulu başkanı Bret Taylor da, alıntıladığı tweet’te, kendilerinin de anlaşmaya bağlı olduklarını dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER