Teknoloji

Twitter CEO’su başkalarının favorilerini zaman akışlarına eklemelerinin nedenini açıkladı

htc-one-twitter-210314 (650 x 434)

Twitter bir süredir kullanıcılarına takip ettikleri diğer kullanıcılar tarafından favorilere eklenen tweet’leri de gösteriyor. Kendisini bu tarz bir eyleme iten motivasyonlar ve favori tweet’lerin nasıl seçildiği konusunda ilk etapta sessiz kalan şirket, bu sessizliği nihayet bozdu. Sessizliği bozan isimse Twitter CEO’su Dick Costolo oldu. Costolo kişisel Twitter hesabı aracılığıyla favori tweet’lerin nasıl gösterildiğini açıkladı.

Costolo başkaların favorilerini görmek için “yenilemek için sürükle” hareketinin iki kez yapılması gerektiğini ve gösterilecek yeni tweet olmaması durumunda başkalarına ait favorilerin zaman akışına taşındığını belirtti. CEO şirketin bu özelliği sunmasındaki amacının kullanıcıların daha fazla içerik talebine yanıt vermek olduğunun altını çizdi.

Twitter’ın kullanıcıları aktif tutma konusundaki isteği göz önüne alınınca bu yaklaşım kulağa oldukça mantıklı geliyor. Kullanıcıların okuyacak bir şey kalmadığı gerekçesiyle çıkış yapmasını istemeyen mikro blog servisi, bu nedenle başkalarına ait favorileri zaman akışlarına taşıyor. Bu durum çok sayıda kişiyi takip edenlerin neden başkalarına ait favorileri görmediğini de açıklıyor. Yine de, yapılan bu açıklama favorilerini yer imi işlevinde kullananları tatmin edeceğe benzemiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER