Manşetler

Twitter CEO’suna göre Bitcoin önümüzdeki 10 yıl içinde tek para birimi olacak

jack dorsey

Twitter ve Square CEO’su Jack Dorsey’nin bitcoin ile ilgili geniş bir vizyonu olduğu anlaşılıyor. The Times’a bir röportaj veren yönetici, kripto para biriminin önümüzdeki 10 yıl içinde dünyanın tek para birimi hâline geleceğine inandığını söyledi.

Dorsey’e göre, dünya eninde sonunda tek bir para birimine sahip olacak, internetin de tek bir para birimi olacak. O da bitcoin olacak. Dorsey, geçişin muhtemelen önümüzdeki ön yıl içinde olacağını, ancak bunun daha hızlı da gerçekleştebileceğini söyledi. Her ne kadar kripto para birimi son birkaç aydır astronomik değer kazancı ve kaybı yaşamış olsa da, bu pek gerçekçi bir vizyon gibi görünmüyor.

Dorsey’nin bitcoin’in fanatiği olması çok da şaşırtıcı gelmiyor. Twitter’ın CEO’su olmanın yanı sıra, Dorsey Square’in de tepe yöneticiliğini üstleniyor. Square son zamanlarda Square Cash uygulaması üzerinden doğrudan Bitcoin alımı ve satımı yapmaya izin vermeye başlamıştı. Ayrıca şirket dijital para biriminin yararlarını anlatan bir animasyon film de yayınlamıştı. Dorsey, verdiği bir başka röportajda da, Bitcoin’i finans dünyasının gelecek büyük anahtarı olarak nitelendirmişti. Ayrıca yöneticinin elinde de bir miktar kripto paranın bulunduğu söyleniyor.

İlginçtir ki, Dorsey röportajı verdiğinde, Square için bir tanıtım turundaydı. The Times, yöneticinin Twitter ile ilgili tüm soruları geri çevirdiğini yazıyor. Açıkçası Twitter’ın yaşadığı sorunlar, dünyanın finans sistemini yeniden icat etmekten daha az çekici görünüyor.

İLGİLİ HABERLER