Teknoloji

Twitter ”Cards” desteğinin kapsamını genişletti

Yazılımcılara Twitter’ın web sitesi ve uygulamalarında gözükebilecek özellikler inşa etmeleri konusunda yardım etmek isteyen Twitter, bu amaç doğrultusunda yazılımcılarla basına kapalı bir etkinlikte bir araya geldi. Yazılımcıların kendisine olan ilgisini artırmak isteyen Twitter, bu etkinlikte kapsamını genişlettiği ”Cards” desteğinin yeni özelliklerini duyurdu.

twitter-cards-030413

Twitter ”Cards” desteğine getirdiği yeniliklerle tek bir tweet içinde fotoğraf galerilerinin gösterilmesini, medya oynatıcılarının yerleştirilmesini ve uygulamalara bağlantı verilmesini mümkün kılıyor. Etkinlik basına kapalı olsa da, etkinliğin katılımcılardan Dave McClure geçtiği tweetlerle içeride olup biteni takipçileriyle paylaştı. McClure Foursquare, Flickr ve Path’in sahne üstünden Twitter’ın ”Cards” özelliğine getirdiği yenilikleri desteklediklerini belirtti.

Twitter tarafından yayınlanan bir blog yazısıysa yeni özelliklere dair daha detaylı bilgiler veriyor. Yazıda artık Twitter kartlarına uygulamayı indirme bağlantılarının eklenebileceği ve bu özelliğin hem iOS hem de Android’de desteklendiği belirtildi. ”Derin Bağlantı” özelliğiyse bir web sitesi yerine, doğrudan uygulama içerisindeki içeriğe bağlantı verilmesini sağlıyor. Twitter önümüzdeki dönemde bu kart tiplerinin sayısının çok daha yüksek seviyelere ulaşmasını bekliyor.

İlgili >> TechCrunch, Twitter, Dave McClure (Twitter)

İLGİLİ HABERLER