Teknoloji

Twitter canlı yayın ve alışveriş deneyimini birleştiriyor

twitter canlı yayın

Twitter canlı yayın özelliğine alışveriş deneyimini de ekliyor. Mikro blog servisi, alışveriş yapılabilecek ilk canlı yayınını 29 Kasım Pazartesi günü Türkiye saatiyle 03:00’da gerçekleştirecek.

“Siber Fırsatlar Pazarı” adını taşıyan yayın, ABD’nin büyük market zinciri Walmart ile iş birliği içinde yapılacak. ABD’de kasım ayının son perşembe günü kutlanan Şükran Günü sonrasında cuma günü pek çok üründe, pazartesi günü ise teknolojik ürünlerde büyük indirimler yapılıyor. Twitter’ın yayını da bu indirim günlerindeki önemli fırsatları gösterecek.

Sunuculuğunu şarkıcı Jason Derulo’nun yapacağı canlı yayın, mikro blog servisi tarafından “Elektronik, ev ürünleri, kıyafet, yılbaşı dekorları, sürpriz özel konukların ve daha fazlasının izlenebileceği 30 dakikalık bir şov” olarak tanımlanıyor.

Sosyal medya mecralarında alışveriş odaklı canlı yayınlar son zamanlarda oldukça popüler. Facebook bir süre önce “İçerik yapımcıları için canlı alışveriş” hizmetini duyurmuştu. Pinterest, “Pinterest TV” isimli canlı alışveriş dizisini hayata geçirmişti. YouTube ise canlı yayında alışveriş özelliğini “YouTube Tatil Yayını ve Alışverişi” isimli hafta boyunca süren bir etkinliğe dönüştürmüştü. Bloomberg’e göre, Z Kuşağı’nda e-ticaret siteleri yerine sosyal medya üzerinden alışveriş yapma eğilimi giderek kuvvetleniyor.

Walmart iş birliğiyle gerçekleştireceği canlı yayını test olarak tanımlayan Twitter, gelecekte nasıl canlı yayınlar gerçekleştireceği konusunda bilgi vermedi. Mikro blog servisi sadece bu yayınların markalar tarafından yapılabileceğini belirtmekle yetindi. Twitter, canlı yayın ve alışveriş deneyimini temmuz ayında duyurduğu “Shop Module” (Alışveriş Modülü) özelliğiyle birleştirmişti.

İLGİLİ HABERLER