EğlenceManşetler

Twitter canlı yayın uygulaması Periscope’u kullanıma sundu

periscope-260315

Twitter’ın canlı yayın servisi Periscope’u satın aldığına dair haberler bu ayın ilk günlerinde gündeme gelmiş; haberlerin ortaya çıkmasından bir hafta sonra da, Periscope ocak ayında Twitter’ın bünyesine katıldığını doğrulamıştı.

Satışın doğrulanmasının ardından Twitter’ın ürünlerden sorumlu başkan yardımcısı Kevin Weil, mikro blog servisi üyelerinin Periscope ile neler yapacaklarını görmek için sabırsızlandığını dile getirmişti. Weil’in açıklamasından yaklaşık 10 gün sonra Periscope, iTunes App Store’daki yerini aldı. Uygulama sayesinde kullanıcılar dünyanın dört bir yanına canlı yayın yapabilecek. Yayın başladığında yayını izleyenler geri bildirimlerini gerçek zamanlı olarak iletebilecek.

Periscope üzerinden gerçekleştirilen yayınları canlı olarak izleyemeyenler, diledikleri takdirde yayını daha sonra izleyebilecek. Buna ek olarak, Periscope üzerindeki yayınlarını herkesle paylaşmak istemeyenler, yayını özelleştirebilecek ve sadece seçtikleri kişilere yayın yapabilecek.

Twitter entegrasyonu sayesinde Periscope aracılığıyla gerçekleştirilen yayınlar tek bir dokunuşla mikro blog servisinde paylaşılabilecek. Şu an için sadece iPhone kullanıcılarının faydalanabileceği Periscope’un canlı video yayını konusunda Meerkat’in hızını kesip kesemeyeceği merak ediliyor.

İLGİLİ HABERLER