Teknoloji

İşten çıkardığı çalışanları Twitter’ı dava ediyor

twitter intihar önleme

İş gücünde yüzde 50’lik bir kesintiye gitmek için düğmeye basan Twitter, bir davayla karşı karşıya. Bloomberg’in haberine göre, şirketin çalışanları San Francisco’daki federal mahkemede grup davası açtı. Çalışanları, mikro blog servisinin işten çıkarmalar konusunda 60 gün önceden ihbarda bulunmayarak ABD’deki iş kanuna aykırı davrandığını iddia ediyor.

Twitter’da işten çıkarmaların 4 Kasım itibarıyla başlayacağı ortaya çıkmış, çalışanlara bunun şirketin başarılı bir şekilde yola devam edebilmesi için şart olduğu belirtilmişti. 4 Kasım için ofislerini kapatan mikro blog servisi, çalışanlarından evlerinde kalıp haber beklemelerini istedi.

Şirket e-postasına mesaj gelenlerin Twitter’da çalışmaya devam edeceği, işine son verilenlere ise bildirimin kişisel e-posta hesapları üzerinden yapılacağı söyleniyor. Ancak bazı çalışanların şirket e-postalarına erişimlerinin şimdiden kesildiği ve şirketin ana Slack hesabından çıkarıldıkları konuşuluyor.

Twitter çalışanlarının avukatı Musk’ın yakından tanıdığı bir isim

Davacılar şirketin iş kanuna uymasını zorunlu tutacak bir mahkeme kararı çıkarılmasını istiyor. Buna ek olarak, mikro blog servisinin çalışanlarından dava haklarından feragat ettiklerine dair imza almaya çalışmasının da engellenmesi talep ediliyor.

İşten çıkarılan Twitter çalışanlarının avukatı Shannon Liss-Riordan, Elon Musk’ın yakından tanıdığı bir isim. Musk’ın CEO unvanını taşıdığı bir diğer şirket olan Tesla da geçtiğimiz haziran ayında iş gücünde yüzde 10’luk bir kesintiye gitmesinin ardından dava edilmişti. İşten çıkarılan Tesla çalışanlarının avukatlığını da Shannon Liss-Riordan üstlenmişti. Benzer gerekçelerle açılan davada mahkeme Tesla’dan yana karar vermiş ve tarafların kapalı kapılar ardında uzlaşmasına hükmetmişti.

İLGİLİ HABERLER