Teknoloji

Bir Twitter çalışanı Elon Musk’ın kendisini kovmasına karşı ihtiyati tedbir aldırdı

twitter blue

Twitter’ın İrlanda’da da bulunan, kamu politikasından sorumlu küresel başkan yardımcısı Sinead McSweeney, The Irish Times’ın haberine göre, kovulmasını önlemek için Dublin Yüksek Mahkemesi’nden geçici bir ihtiyati tedbir kararı aldırdı. McSweeney, Elon Musk’ın çalışanlara gönderdiği e-postaya yanıt vermediği için iş hesaplarına ve Twitter’ın Dublin ofisine erişiminin kesildiğini iddia ediyor.

Musk, e-postayı 16 Kasım’da Twitter’ı devralmasından kısa bir süre sonra göndermiş ve çalışanlara şirkette kalmak isteyip istemediklerini onaylamaları için bir günden biraz fazla bir süre vermişti. Bir çalışan, e-postada yer alan formda “evet” i tıklamazsa, Twitter “bunu bir istifa olarak değerlendireceğini” ve ardından bir aylık kıdem tazminatıyla birlikte iki aylık maaş bordrosu sağlayacağını söylemişti.

Ancak McSweeney “evet”e tıklamadığını söylüyor. Kaynağa göre McSweeney, Musk’ın kalmaya karar veren çalışanlardan beklentilerini özetlemediği ve işten çıkarma paketi onun “sözleşmeden doğan haklarını” karşılamadığı için e-postayı hiçbir zaman yanıtlamadı. Daha sonra, 18 Kasım’da “gönüllü istifasını” doğrulayan bir e-posta aldı.

Twitter’ın avukatlarının, McSweeney’nin şirkette kalmak istediğini kabul ettiği ve hesaplarına yeniden erişim sağlayacaklarını söylediği bildirilirken, The Irish Times, McSweeney’nin hâlâ işe alınmadığını ve çalışamayacağını bildiriyor. Yargıç Brian O’Moore, cuma günü McSweeney’e, Twitter’ın onu kovmasını engelleyen ancak işine geri döndürmeyen bir ihtiyati tedbir kararı verdi. Mahkeme, davasını önümüzdeki hafta yeniden görüşecek.

McSweeney, işi konusunda belirsizlik yaşayan tek Twitter yöneticisi değil. Twitter’ın eski reklam satış başkanı Robin Wheeler’ın bu ayın başlarında istifa etmesinden sonra Musk, onu kalmaya ikna etti, ancak en sonunda onu yine de kovdu. McSweeney, benzer şekilde Musk’tan “karışık mesajlar” aldığını ve “görünürde hiçbir mantık olmaksızın” çalışanları kovduğunu ve yeniden işe aldığını söylüyor.

Musk, bazı çalışanlardan geri gelmelerini istemeden önce, bu ayın başlarında Twitter’ın iş gücünün yaklaşık yarısını işten çıkarmıştı. Bu haftanın başlarında ise, işten çıkarmaların sona erdiğini, Twitter’ın çıkarılan veya istifa edenlerin yerine yeni çalışan istihdam etmeye başlayacağını söylemişti.

İLGİLİ HABERLER