Teknoloji

Twitter bazı popüler hesapları yoğun retweet ve çalıntı içerik nedeniyle askıya aldı

twitter microsoft
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

twitter calinti icerikTwitter çalıntı içerik paylaşarak popüler olmaya çalışan ve çok fazla sayıda retweet yapan bazı yüksek profilli hesapları askıya aldı. Son zamanlarda botlara ve “spam” hesaplarına karşı savaş açan mikro blog servisi, bu hamlesiyle ne kadar ciddi olduğunu göstermiş oldu.

Twitter’ın askıya aldığı hesaplar arasında @dory ve @memeprovider gibi milyonlarca takipçisi olan hesaplar da bulunuyor. Hesapların askıya alınma durumunun geçici mi yoksa kalıcı mı olduğu ise henüz bilinmiyor.

Buzzfeed’de yer alan habere göre, bu hesaplardan bazıları “Tweetdeckers” olarak biliniyor. Söz konusu grubun Tweetdeck aracılığıyla birbirlerinin paylaşımlarını retweet ettiği ve öne çıkardığı iddia ediliyor. Bu yöntem, Twitter’ın kullanım koşullarına aykırı olarak değerlendiriliyor. Mikro blog servisi, geçtiğimiz ay bir açıklama yapmış ve otomatik olarak retweet yapan üçüncü taraf uygulamalara karşı savaş açmıştı.

Uygulama geliştiricileri için koyulan yeni kurullar 23 Mart itibarıyla yürürlüğe girecek. Ancak Twitter pek de dürüst olmayan yollarla çok sayıda takipçi kazanan hesaplara yönelik çalışmalarını şimdiden başlatmış gibi görünüyor.

Twitter’ın API politikası ve ürün güveninden sorumlu yöneticisi Yoel Roth, konuya ilişkin olarak şu ifadeleri kullandı: “Twitter olarak ‘spam’ paylaşım yapmak veya yaymak amacıyla otomasyon yöntemlerinden yararlanmasına izin vermiyoruz. Bu karara aykırı davranan hesaplar çeşitli yaptırımlarla karşılaşacaktır.”

Twitter çalıntı içerik ve spam paylaşımı konusunda kendi kararına uymak için Tweetdeck’i de güncellemişti. Şirket, farklı hesaplar üzerinden eş zamanlı olarak bir tweetin retweet edilmesini ve beğenilmesini engelliyor.

İLGİLİ HABERLER