Manşetler

Elon Musk’ın ültimatomunun ardından çok sayıda Twitter çalışanı istifa etti

elon musk twitter

Elon Musk kısa süre önce Twitter çalışanlarına bir ültimatom göndermiş ve ya sert şirket kültürünü benimsemelerini ya da istifa etmelerini istemişti. Mikro blog servisinin çalışanlarının büyük kısmı, tercihlerini ikinci seçenekten yana kullanmış gibi görünüyor. Çok sayıda şirket çalışanı, “uzun saatler boyunca yüksek yoğunlukla” çalışmayı kabul ettiklerini belirten Google formunu imzalamadı.

Musk bu formu imzalamayanların tazminatlarını alarak şirketten ayrılabileceklerini belirtmişti. Kaç kişinin mikro blog servisinden ayrılmayı seçtiği bilinmiyor. The New York Times bu sayının “yüzlerce” olabileceğini belirtse de, başka kaynaklarda bu sayının çok daha yüksek olabileceği ifade ediliyor. Bu noktada Musk’ın bir süre önce şirketin iş gücünde yüzde 50 oranında kesintiye gittiğini hatırlatmakta da fayda var.

Büyük ölçekli işten çıkarmada işini koruyan onlarca Twitter çalışanı, Musk’ın ültimatomunun ardından istifa kararı aldı. İstifa eden pek çok çalışan, veda mesajlarını da mikro blog servisinde paylaştı. Bir çalışan, ofis içindeki geri sayım videosunu yayınladı ve “Hepimiz kovulmak üzereyiz” ifadesini kullandı.

Pek çok çalışan da Musk’ın açıklamalarına ve şirket politikalarına gönderme yapan mesajlar paylaştı. Musk çarşamba günü yaptığı paylaşımda “Sadece olağanüstü performanslar geçer not alınmasını sağlayacak” ifadesini kullanmıştı.

Ültimatomda verilen sürenin sonuna yaklaştıkça Musk’ın istifaların sayısı konusunda endişelenmeye başladığı söyleniyor. Bu endişe nedeniyle Twitter’ın patronunun bazı konularda geri adım attığı belirtiliyor. Musk’ın uzaktan çalışmayı yasaklama konusundaki fikrini değiştirdiği, ancak uzaktan çalışan personelin iyi performans göstermemesi durumunda müdürlerini kovacağını söylediği konuşuluyor.

Ancak bu taviz, istifaları engelleme konusunda yeterli olmamış gibi görünüyor. Platformer’dan Zoe Schiffer’ın paylaşımına göre, Musk ve kurmayları sert şirket kültürünü kabul etmeyen çalışanların sayısını tespitte zorlanıyor. Twitter’ın ekstra önlem için birkaç gün boyunca ofislerini kapatma kararı aldığını belirtmekte de fayda var.

Kalan çalışanları Twitter’ı ayakta tutmakta zorlanabilir

Son ayrılıkların ardından şirkette kalan personelin platformu çalıştırma ve ayakta tutma konusunda nasıl bir performans sergileyeceği merak ediliyor. Hem mevcut hem de eski çalışanlar, son ayrılıkların Twitter’ın operasyonunu riske atma ihtimalinden daha önce bahsetmişti. Platformun Dünya Kupası’nın başlamasıyla birlikte yaşanabilecek yoğunluğu kaldıramayabileceği söyleniyor.

Twitter’ın artık bir iletişim ekibi olmadığı için şirketten konuyla ilgili bir açıklama da gelmiş değil. Şirketin sahibi Elon Musk ise paylaşımlarında net bir bilgi vermek yerine konuyla dalga geçmeyi seçmiş gibi görünüyor. Musk sadece mikro blog servisinde yeni bir kullanım rekoru kırıldığı bilgisini vermekle yetindi.

İLGİLİ HABERLER