Teknoloji

Twitter markaların daha fazla reklam harcaması yapması için farklı yöntemler uyguluyor

twitter blue

Twitter, Elon Musk’ın yönetimi ele almasının ardından kaybettiği reklamverenleri yeniden kazanmaya çalışıyor gibi görünüyor. The Wall Street Journal’ın haberine göre; şirket, ABD ve İngiltere’de videolu reklamlar için bazı markalara yüzde 50’ye varan indirimler sunuyor. Ekstra indirimler ve reklamlı etiketin trendler arasına eklenmesi de şirketin teklifleri arasında sayılıyor.

Kadınlar Dünya Kupası’nın başlamasıyla birlikte sunulduğu anlaşılan bu teklifin 31 Temmuz’a kadar geçerli olduğu belirtiliyor. 31 Temmuz’dan tam bir hafta sonra, yani 7 Ağustos’ta şirketin reklam politikasında önemli bir değişiklik daha yapılacak.

Teklif, Kadınlar Dünya Kupası civarında zamanlanıyor ancak aynı zamanda uygun bir şekilde 31 Temmuz’da, yani Twitter’ın reklam politikasındaki başka bir değişiklikten bir hafta önce sona eriyor. Bu tarihten sonra belirli harcama eşiklerine ulaşmamış reklamverenler, resmi marka hesabı doğrulamasını kaybedecek. The Wall Street Journal’ın haberine göre; reklamlar için son 30 günde 1000 dolar veya 6 ayda 6000 dolar harcayan markalar altın renkli tik işaretlerini koruyabilecek.

Musk bir süre önce şirketin nakit akışının ekside olduğunu açıklamış ve bunun reklam gelirindeki yüzde 50’lik düşüşten kaynaklandığını belirtmişti. Özellikle Elon Musk’ın yönetimi devralması ve Twitter Blue aboneliğiyle birlikte mavi tik satmaya başlamasının ardından markaları taklit eden mavi tikli hesaplar türemiş ve o dönemde reklam ajansları platforma reklam vermenin “yüksek risk” barındırdığını belirtmeye başlamıştı.

Musk, mikro blog servisinin CEO’luğuna daha önce NBCUniversal’de reklam direktörlüğü yapan Linda Yaccarino’yu getirerek reklamverenleri yeniden kazanmaya çalıştığını göstermişti. Bu atama en azından bazı reklam ajanslarını rahatlatmıştı.

Musk daha önce şirketin ana gelir kaynağını reklamlardan abonelik gibi hizmetlere kaydırmayı istediğini söylemişti. Bu yönde atılan adımların henüz istenen sonuçları verdiğini söylemek pek mümkün değil. Resmi sayılar paylaşılmasa da, nisan ayına ait sayılara bakıldığında platformun abone sayısının 640 bin civarında olduğu ve Blue’ya ilk etapta abone olan 150 bin hesabın yarısının da abonelikten vazgeçtiği belirtilmişti.

Twitter Blue’yu parlatma çalışmaları reklam gelirini olumsuz etkiliyor

Görünüşe göre daha fazla kullanıcıyı Twitter Blue‘yu benimsemeye zorlama çabaları, reklam işine aktif olarak zarar veriyor. Veri kazımayı önlemek amacıyla Musk, bu ayın başlarında insanların okuyabileceği gönderi sayısına geçici sınırlar getirmiş ve doğrulanmış kullanıcılara daha fazla tweet görmek için ayrıcalıklı muamele uygulamaya başlamıştı. The Wall Street Journal’a göre; sınırlamalar, daha az kişinin reklamları görmesine ve reklam fiyatlarının artmasına neden oldu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER