Teknoloji

Twitter Brüksel’deki Avrupa ofisini kapattı

twitter brüksel
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter Brüksel’deki Avrupa ofisini kapattı. Bu durumun şirketin Avrupa Birliği’nin içerik moderasyonuyla ilgili yeni düzenlemelerini takibini zorlaştırabileceği belirtiliyor. Elon Musk’ın iş gücünde kesinti kararının ardından ofisteki çalışan sayısı altıdan ikiye inmişti. The Financial Times’ın haberine göre, ofisin geriye kalan çalışanları Julia Mozer ve Dario La Nasa da geçtiğimiz hafta şirketten ayrıldı. İkilinin Musk’ın geçtiğimiz hafta verdiği ültimatomu kabul etmeyerek istifa kararı aldığı öğrenildi.

Mozer ve La Nasa Twitter’ın Avrupa’daki kamu politikalarından sorumlu isimleriydi. İkili mikro blog servisinin Avrupa Birliği’nin dezenformasyon kodu ve Dijital Servisler Yasası gibi kurallarıyla uyumluluğunu sağlıyordu.

Geçtiğimiz hafta yürürlüğe giren Dijital Servisler Yasası, 2024’ün şubat ayı itibarıyla şirketler için geçerli olacak. Avrupa Birliği’ne üye ülkelerin hükümetlerine sosyal platformların moderasyonu ve illegal içeriklerin platformlardan kaldırılması konusunda daha fazla söz hakkı verecek olan yasa, platformları moderasyonda şeffaflığa teşvik etme amacını taşıyor.

Eğer Twitter Dijital Servisler Yasası’nın gerekliliklerini yerine getiremezse, ağır cezalarla karşı karşıya kalabilir. Yetkililere mikro blog servisine yıllık küresel gelirinin yüzde 6’sına varan oranlarda ceza kesebilir ve hatta platformu yasaklayabilir. Avrupa Birliği’nin iç pazar komiseri Thierry Bretton, Musk’ı Avrupa’nın içerik regülasyonlarına uyması konusunda uyarmıştı.

Twitter Brüksel ofisinin kapanışı konusunda bir açıklama yapmadı

Twitter Brüksel ofisinin kapanmasıyla ilgili konusunda resmi bir açıklama yapmış değil. Şirketin hâlihazırda bir iletişim ekibi olmadığı için bu duruma pek şaşırmamak gerekiyor. Ancak moderasyon konusunda daha “gevşek” bir tavır sinyali veren Musk ile kuralcı görünen Avrupa Birliği arasında iplerin gerilmesi sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER