Teknoloji

Twitter Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro’ya acımadı

jair bolsonaro brezilya twitter

Twitter, Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro‘nun küresel koronavirüs salgınıyla mücadele için uygulanan karantina yöntemlerini eleştirdiği iki paylaşımını kaldırdı. Mikro blog servisi, Bolsonaro’nun paylaşımlarının kurallara aykırı olduğu gerekçesiyle kaldırıldığını belirtti.

Brezilya’nın aşırı sağcı devlet başkanı, kendi devletinin sosyal mesafelendirme kurallarına aykırı şekilde başkent Brasilla’da destekçileriyle bir araya gelmişti. Destekçilerinden ekonomiyi çalıştırmaya devam etmelerini isteyen Bolsonaro, söz konusu buluşmaya ait videoların bulunduğu paylaşımlar yapmıştı.

Twitter, Bolsonaro’nun söz konusu paylaşımlarından ikisini kaldırdı. Bu paylaşımların yerinde artık paylaşımların neden kaldırıldığını anlatan açıklamalar bulunuyor. Twitter, bir süre önce içerik yönetimine dair küresel kurallarını genişletmişti. Mikro blog servisi; insanları koronavirüs bulaşma riskiyle karşı karşıya bırakacak, resmi kaynakların ve sağlık kuruluşların talimatlarına aykırı paylaşımların kaldırılacağını duyurmuştu.

Bolsonaro, kaldırılan videolarından birinde şu sözleri sarfediyor: “İnsanlardan duyduğum çalışmak istedikleri. En başından beri ‘Dikkatli olacağız. 65 yaşın üstündekiler evde kalmalı’ diyorum.”

Bu videoda sokak satıcısı Bolsonaro’ya “Buna dayanamayız. Hastalıktan ölmesek bile açlıktan ölmekten korkuyoruz.” diyor. Brezilya Devlet Başkanı ise bu sözlere “Ölmeyeceksiniz” şeklinde yanıt veriyor.

Bolsonaro, kaldırılan bir diğer videoda ise “normale dönme” çağrısında bulunuyor. Brezilya Devlet Başkanı, bu videoda ülkesindeki bazı eyalet valilerinin ve belediye başkanlarının salgının yayılmasını engellemek amacıyla aldığı karantina önlemlerini sorguluyor ve şu ifadeleri kullanıyor: “Eğer böyle devam ederse, artacak işsizlik oranıyla birlikte karşımıza çözümü çok uzun yıllar sürecek başka bir problem çıkacak. Brezilya duramaz. Eğer durursak Venezuela’ya döneriz.”

Brezilya’da son verilere göre, 4 bin 256 kayıtlı koronavirüs vakası var. Ülkede 136 kişi virüs nedeniyle hayatını kaybederken, hastalığı atlatan kişi sayısı sadece 6. Buna rağmen; Bolsonaro, “Virüsle gerçeğin bir parçası olarak yüzleşelim. Hayat bu. Hepimiz bir gün ölmek zorundayız” şeklinde açıklamalar yapmaya devam ediyor.

Twitter, Brezilya Devlet Başkanı’nın paylaşımlarını kaldırarak koronavirüs ile mücadele konusundaki hassasiyetini gösteriyor. İçerik yönetimi konusunda uzun yıllar boyunca eleştirilen mikro blog servisi, bu kriz zamanında hızlı ve doğru şekilde hareket ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER