Teknoloji

Twitter’dan gönderilen bomba ihbarı Sony yöneticisini taşıyan uçağın rotasını değiştirdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sony-bomba-ihbari-ucak-250814

Bir grup bilgisayar korsanının Twitter aracılığıyla gönderdiği bomba ihbarı Dallas’tan San Diego’ya giden American Airlines uçağının Phoenix’e iniş yapmasına neden oldu. Söz konusu korsan grubunun geçtiğimiz günlerde yaşanan PlayStation Network çöküşünün sorumluluğunu üstlenmiş olması ve Sony Online Entertainment Başkanı John Smedly’nin de uçağın yolcuları arasında yer alması ise yaşananları biraz daha ilginç hâle getiriyor.

Smedly kişisel Twitter hesabı aracılığıyla yaptığı açıklamada başına gelenleri doğrularken, bu işin sorumlularının bulunması konusunda adalete güvendiğini dile getirdi. LizardSquad adını taşıyan korsan grubu tarafından American Airlines’a gönderilen tweet’te Smedly’den de bahsediliyor olması ekibin Sony ile bir derdinin olduğunu açıkça ortaya koyarken, ekibin daha sonraki tweet’lerinde doğrudan Smedly’yi hedef seçmesi tüm şüpheleri ortadan kaldırıyor. Smedly’ye #PrayForFlight362 (362 numaralı uçuş için dua edin) etiketiyle 11 Eylül 2001’de Dünya Ticaret Merkezi’ne çarpan uçakların fotoğrafını gönderen LizardSquad, daha sonra uçağa ait bir elektronik bilet fotoğrafını da paylaştı. Ekipten gelen tweet’lerde Anonymous ve IŞİD ile de işbirliği yapıldığı imajının verilmesi ayrıca dikkat çekti.

Smedly’nin PlayStation Network ile doğrudan bir bağlantısının bulunmaması LizardSquad’ın son eyleminin arkasındaki motivasyonların tam anlaşılmamasına neden olsa da, ekibin Sony ile bir problemi olduğu rahatlıkla anlaşılıyor.

İLGİLİ HABERLER