Teknoloji

Twitter Blue yeni ülkelere açıldı ve yeni özellikler geldi

twitter blue

Twitter’ın abonelik hizmeti olan Twitter Blue, yeni ülkelere ve platformlara genişlerken yeni özellikler de kazanıyor. Hizmet ilk olarak geçtiğimiz haziran ayında Kanada ve Avustralya’da iOS’ta kullanıma sunulmuştu. Ancak salı gününden itibaren Twitter Blue, ABD ve Yeni Zelanda’da, Android ve web’de kullanılmaya başlandı.

Belki de en kullanışlı Twitter Blue özelliği, tweet’leri gönderilmeden önce iptal etmenizi sağlayan geri alma düğmesidir. İlk çıkıştaki diğer özellikler arasında tweet dizileri için bir okuyucu modu, yer imleri klasörleri, Twitter uygulamanızı ve uygulama simgenizi temalandırma yeteneği, abonelerin bazı yeni Twitter özelliklerini erkenden denemelerini sağlayan bir Labs programı ve diğer özellikler var.

Salı günkü genişlemenin bir parçası olarak Blue, Twitter’da haber okumayı ve bulmayı seven insanlar için çok daha kullanışlı hale gelmek üzere gibi görünüyor. Bir özellik, insanların katılımcı web sitelerinde reklamsız makaleleri görüntülemesine olanak tanır ve bu sitelere Twitter Blue aboneliklerinden elde edilen gelirin bir kısmını verir. Twitter Blue aboneleri, reklamsız makaleler sunan bir yayıncının bağlantısıyla karşılaştığınızda, başlığın altında “Twitter Blue ile Reklamsız” etiketini görecekler.

twitter blue

Bu özellik, şirketin benzer işlevler sunan Scroll’u satın almasının katkılarıyla sunuluyor ve Twitter, ekim ayında bunu Twitter Blue’ya aktaracağını söylemişti. The Washington Post, The Atlantic, BuzzFeed, The Hollywood Reporter ve The Verge dahil olmak üzere 300’den fazla ABD merkezli sitenin bu programa katıldığı belirtiliyor. Şirket, gelecekte ABD dışından yayınları dahil etmeyi umuyor. Twitter, mobil cihazlardaki App Store veya Google Play Store üzerinden yapılan dijital satın alımlar sonucunda bu mağazalar tarafından alınan komisyonların, kullanıcıların Twitter Blue’ya abone olmaları dolayısıyla yayıncılara verilen paranın oranını değiştirmediğini söylüyor.

Ne var ki Twitter, Twitter Blue’nun reklamsız makaleler özelliğinin para karşılığı sunulan makaleleri okumaya izin vermediğini, bu nedenle yayına bağlı olarak Twitter Blue abonesi olsanız bile bazı makaleleri okuyamayabileceğinizi söylüyor. Ayrıca reklamsız makaleler şu anda Android’de mevcut değil ve şirket bunun ne zaman değişebileceğine dair bir takvim de paylaşmadı.

twitter blue

Twitter Blue aboneleri reklamları görmeye devam edecekler

Bu arada hayal kırıklığı yaratan bir şekilde, Twitter Blue’ya abone olanlar, buna rağmen reklam görmeye devam edeceksiniz. Twitter ürününün kıdemli direktörü Sara Beykpour bir brifingde, “Şu anda Twitter reklamsız bir ürün düşünmüyoruz” dedi.

Twitter Blue aboneleri, uygulamanın daha kolay erişilebilir olmasını istediğiniz alanlarını sabitleyebilmek için gezinme çubuklarını da özelleştirebilecekler. Gezinme çubuğunu özelleştirme, başlangıçta yalnızca iOS’ta kullanılabilir ve özel temalar da yalnızca iOS’a özgü bir özelliktir.

Twitter Blue’nun ABD’de aylık maliyeti 2,99 Amerikan dolarıdır. Avustralya, Kanada ve Yeni Zelanda’da eşdeğer bir fiyat karşılığında sunuluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER