Teknoloji

Twitter Blue servisini geliştirmek için yeni uygulama satın aldı

twitter threader blue

Twitter, Blue adını taşıyan abonelik servisini geliştirmek için Threader isimli uygulamayı satın aldı. Threader ile kullanıcılar tweet dizilerini daha kolay okunacak hâle getirebiliyor. Threader’ın hesabından bir tweet’te bahsedip “compile” (derle) yazıldığında Threader’ın botu devreye giriyor ve tweet dizisini daha kolay okunan bir makale formatına dönüştürüyor.

Threader’ın kurucuları, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Bugün sunduğumuz deneyimi Twitter’a getiriyoruz. İki kişilik bağımsız bir ekip olarak ortaya çıkardığımız işten gurur duyuyoruz. Threader deneyimini Twitter’da milyonlarca insanla buluşturacağımız için heyecanlıyız.”

Satın alma anlaşması doğrultusunda Threader, 15 Aralık’ta kapanacak. Ancak sunduğu özellikler, Twitter Blue deneyiminin bir parçası olarak yaşamaya devam edecek. Bu özellikler arasında Threader kurucusu Marie Denis’in geliştirmesine yardımcı olduğu Reader özelliği öne çıkıyor. Denis, Twitter’da Longform (Uzun Format) ekibinde çalışmaya ve uzun dizilerin okunmasını kolaylaştırmaya devam edecek.

Twitter, Threader için ne kadar ödeyeceği konusunda bilgi vermedi. Mikro blog servisi, kısa süre önce Blue servisinin kapsama alanına ABD ve Yeni Zelanda’yı da dahil etmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER