Teknoloji

Twitter Blue, izlenme rekorları kıracak yeni özelliklerle göz kamaştırıyor

twitter blue

Twitter, sosyal medya dünyasını şaşırtmaya devam ediyor. Son bomba haber, Twitter Blue abonelerinin artık iki saatlik videolar yükleyebileceği yönünde oldu. Bu özellik sayesinde, platformda tam uzunluktaki filmlerin dolaşıma girmesi an meselesi. Hatta Elon Musk’ın duyuru tweetinin yorumlarında Shrek III‘ün tam versiyonunu paylaşmaya çalışan birini bile gördük! Ancak bu video kısa süre sonra kaldırıldı.

Bu yeni özellikle birlikte, videolar 1080p çözünürlüğe sahip olmalı ve dosya boyutu 8GB’ı geçmemeli. İki saatlik video yükleme yeteneği yalnızca web veya iOS üzerinden yükleme yapanlar için geçerli. Android kullanıcıları, en fazla 10 dakikalık videoları paylaşmaya devam ediyor. Bu sınırlamalara rağmen, Shrek III‘ün Twitter’da tam film olarak yayınlanan tek film olmayacağını tahmin ediyoruz. Sonuçta, birçok kişi platformda Super Mario Bros. filmini sonuna kadar izlemişti. Twitter Blue abonesi olmayanlar ise hâlâ en fazla 140 saniyelik videoları paylaşabilecek.

Yeni video uzunlukları, Twitter Blue aboneliğine eklenen birçok yeni özellikten sadece biri oluyor. Diğerleri arasında mavi renkli onaylı işaret, bazı ciddi hatalarla şifrelenmiş mesajlar, 10 bin gibi abartılı bir karakter sınırı (daha önce de çok uzun olan 4,000 karakter sınırından yükseldi), metin biçimlendirme desteği ve tweetleri düzenleme yeteneği bulunuyor. Twitter, Musk’ın şubat ayında özelliğin kullanılabilir olacağını söylemesine rağmen, Blue aboneleriyle reklam gelirini paylaşma yolu üzerinde hâlâ çalışıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER