Teknoloji

Twitter Blue aylık ücreti iOS cihazlarında daha yüksek olabilir

twitter mavi tik

Twitter Blue, The Information’ın yeni bir haberine göre, kullanıcıların hangi cihaz üzerinden abone olduklarına bağlı olarak iki farklı fiyat noktasından müşterilerle buluşacak. Paralı abonelik, Twitter’ın iOS uygulaması aracılığıyla satın alındığında 11 Amerikan dolarına, kullanıcılar Twitter’ın web sitesi aracılığıyla abone olursa aylık 7 Amerikan dolarına mal olabilir. Fiyat eşitsizliği, çok büyük ihtimalle, Apple’ın birçok uygulama içi satın alma işleminde aldığı yüzde 30’luk komisyonu karşılamadan kaynaklanıyor.

Paralı abonelik ilk olarak kasım ayının başlarında yalnızca iOS üzerinden sunulmuştu. Android uygulaması veya web üzerinden Twitter Blue abonesi olma imkanı yoktu. Bu nedenle sadece 7.99 dolar gibi aylık bir ücretle yeniden yola çıkmıştı. Ancak çok sayıda kullanıcı, çok çeşitli şirketleri ve ünlüleri taklit etmek için ticari marka özelliklerinden biri olarak da kabul edilen mavi tik işaretini para karşılığında almasından ve çeşitli tweetler atmasından sonra, Twitter Blue abonelikleri hızlı şekilde durdurulmuştu.

Twitter ile Apple arasındaki App Store gerilimi dindi

İki kademeli fiyatlandırma yapısıyla ilgili haberler, yeni Twitter CEO’su Elon Musk’ın Apple’ın aldığı yüzde 30’luk komisyonu “gizli yüzde 30 vergisi” olarak nitelendirmesi ve Apple’ın Twitter’da reklam vermeyi büyük ölçüde durdurması ve Twitter’ın App Store’daki varlığının askıya alınabileceği konusunda şirkete bildirimde bulunmasından sonra geldi. Ancak Musk, Apple CEO’su Tim Cook ile görüştükten sonra bunun bir “yanlış anlaşılma” olduğunu söyleyerek bazı yorumlarını geri aldı.

Twitter, geliştiricilerin hizmetlere abone olmak için kullanıcıları kendi web sitelerine nasıl yönlendirebilecekleri konusunda kısıtlamalar getiren Apple’ın yönlendirme karşıtı kurallarına yine de uymak zorunda kalacak. Apple, son yıllarda yönlendirme karşıtı kısıtlamalarından bazılarını gevşetti, ancak kuralları, iPhone üreticisinin komisyonunu ödemeye pek de istekli olmayan geliştiriciler için önemli bir sorun olmayı sürdürüyor.

The Information’ın haberi, Google’ın uygulama içi satın alma işlemlerinde yüzde 30’a varan bir komisyon aldığı Android’de, Twitter Blue için Twitter’ın ne kadar ücret isteyebileceğinden bahsetmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER