Teknoloji

Elon Musk Apple’ın yüzde 30’luk kesintisini aşmak için Blue aboneliğini geciktiriyor

twitter mavi tik

Twitter’ın yenilenmiş Blue abonelik paketi, Apple’ın App Store satın almalarındaki yüzde 30’luk kesintisinin etrafından dolaşmak için, yeniden başlatıldığı zaman, iOS’te uygulama içi satın alma imkanı mevcut olmayabilir. Yeni Blue, bu ayın başlarında kısa süreliğine kullanıma sunulduğunda, erişim olan ülkelerde yalnızca Twitter’ın iOS uygulaması üzerinden satın almak mümkün oluyordu. Ancak Elon Musk, Apple ile ilgili memnuniyetsizliğini alenen bir tweet ile belirtirken, görünüşe göre Apple’ın ücretlerini ödemek zorunda kalmamak istiyor.

Musk geçtiğimiz hafta, insanların bir mavi renkli bir tik işareti satın almasına izin veren yeni Blue’nun, bir taklit hesap dalgasının ardından kayıtların duraklatılmasını takiben yeniden başlatılacağını söylemişti. Ancak Platformer, bu çıkışın ertelendiğini söylüyor. Sitenin bildirdiğine göre, Twitter çalışanlarına Blue’da 7,99 dolardan 8 dolara bir sentlik artış ve telefon numarası doğrulaması gerektirecek başka değişiklikler olacağı söylendi.

Bu ay boyunca Musk, Apple’ı hedef alan tweet’lerini artırdı. 18 Kasım’da, App Store’un kesintisini “internette gizli bir %30’luk vergi” olarak nitelendirerek eleştirdi. Ve pazartesi günü, Twitter’ın en büyük reklam verenlerinden biri olduğu söylenen Apple’ın sosyal ağdaki reklamları “çoğunlukla” durdurduğunu ve “Twitter’ı App Store’dan alıkoymakla tehdit ettiğini, ancak nedenini kendilerine söylemediğini” iddia etti.

Apple, Musk’ın tweet’leri ile ilgili olarak kamuoyu önünde herhangi bir açıklama yapmadı. Ancak dışarıdan kişiler, içerik denetiminden sorumlu ekiplerin sayısını azaltan toplu işten çıkarmalar gibi eylemlerin veya askıya alınan hesapları geri getirme kararlarının ve eski ABD Başkanı Donald Trump’ın hesabını yeniden açmanın, Twitter’ı App Store politikalarıyla karşı karşıya getirebileceğini söylüyordu.

İLGİLİ HABERLER