Teknoloji

Android kullanan Twitter Blue abonelerine navigasyon çubuğunu özelleştirme imkanı

twitter microsoft
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter Blue nihayet Android cihaz kullanan abonelerin uygulamanın gezinme çubuğunu özelleştirmesine izin vermeye başladı. Daha önce yalnızca iOS’te mevcut olan özellik, gezinme çubuğunuzun ortasındaki Spaces simgesinden kurtulmanıza ve tabii isterseniz diğer sekmelerin bazılarını da kaldırmanıza olanak tanıyor.

Navigasyon bölümünün özelleştirilmesi sayesinde, görüntülenen sekmelerin sayısını ikiye kadar azaltabilir veya varsayılan olarak görünen beş sekmeyi de yerinde tutabilirsiniz. DM’lerinize ve bildirimlerinize ulaşmak için parmağınızı Spaces sekmesi üzerinde uzatmaktan yorulduysanız, bu imkan kullanışlı olacaktır.

Twitter geçen yıl ilk kez iOS uygulaması içinde Spaces sekmesini test etmeye başlamış ve geçtiğimiz mayıs ayında bu sekmeyi Android’e getirmişti. Bu özellik, geçen yıl belirli ülkelere açılan, ancak henüz Türkiye’de kullanımı olmayan 30,99 TL aylık ödemeli Twitter Blue hizmetini tercih etmek için mantıklı bir sebep sayılabilir.

Ancak Blue tek başına, uygulamayı karmaşıklaştıran her özellikten kurtaramıyor. Twitter, geçen hafta, zaman akışının en üstünde yer alan ve aktif Spaces sohbetlerini gösteren alana daha fazla bilgi eklemeye başlayacağını duyurdu. Bu alanı tamamen kapatmak için, Blue aboneleri için bile, henüz bir ayar olmasa da, artık Spaces sohbetine kimin ev sahipliği yaptığını, Spaces’da kimin tweet paylaştığını ve ilgili Konuları gösterecek.

İLGİLİ HABERLER