Manşetler

Twitter Blue abonelik kayıtlarını pazartesi günü yeniden açıyor

twitter blue mavi tik twitter onaylanmış hesap

Twitter, sahte hesaplara ve genel bir kargaşaya yol açan ilk yenilenmiş Twitter Blue aboneliği girişiminin bir ay sonrasında, bu pazartesi günü yeni Blue aboneliklerini almaya başlıyor.

Daha önce bildirildiği gibi, Apple’ın uygulama içi satın alımlardan aldığı yüzde 30’a varan komisyonu telafi etmek için Blue aboneliği, web üzerinden ayda 8 dolara sunulurken iOS cihazları üzerinden aboneliklerde ücret 11 dolar olacak. Bu kez, profilinde doğrulanmış hesap işareti olan mavi tiki görüntülemek isteyen Blue abonelerinin önce bir telefon numarası kaydetmesi gerekecek. Kullanıcı adı, görünen ad veya profil fotoğrafınızı değiştirmeniz, hesabınız yeniden incelenene kadar mavi tik işaretinden mahrum kalmanıza neden olacaktır.

Twitter, konuyla ilgili bir tweet dizisinde, Blue abonelerinin mavi tik onay işaretinin yanı sıra tweet’leri düzenleme, 1080p videolar yükleme ve okuyucu moduna erişme gibi bir dizi özelliğe erişebileceğini söylüyor. Şirket, arama sonuçlarında ve cevaplarda önceliklendirme ve daha az reklam görünmesi gibi özelliklerin de yakında sunulacağını dile getiriyor.

Ayrıca Twitter, bu hafta bitmeden yapacağı bir değişiklikle, çoğu hesapta gördüğümüz “Resmi” etiketini de kaldırıyor. Hükümet hesapları, çok uluslu hesaplar veya bunun gibir resmi hesaplar için gri renkli onay işareti, işletmeler için de gri renkli bir onay işareti göreceğiz.

Twitter’ın ürün yöneticisi Esther Crawford, şirket farklı kimlikleri taklit etmekle mücadele etmek için mavi renkli bir onay işareti verilmeden önce telefon numarasıyla doğrulama kuralını eklediklerini söylüyor.

Blue abonelerinin doğrulanmış bir telefon numarası sağlamasını zorunlu tutmanın yanı sıra Musk daha önce; hesapların, profil sayfalarında mavi tik işareti görünmeden önce manuel olarak doğrulanacağını söylemişti.

İLGİLİ HABERLER