Teknoloji

Twitter Blue aboneliklerini yeniden açacağı tarihi verdi

twitter sana özel
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Elon Musk, kullanıcılarının isimlerinin yanındaki mavi tik doğrulama onay işareti için ayda 7,99 doları ödemelerini yeterli hâle getiren yeni Twitter Blue’nun 29 Kasım’da yeniden başlatılacağını söylüyor. Musk, bir tweet’te, yeniden lansmanın ürünün “kaya gibi sağlam” olduğundan emin olmak için yeni tarihe ötelendiğini söyledi.

İlk Blue lansmanının süper sorunsuz gitmediğini söylemek yanlış olmayacaktır. Twitter, yeni Blue aboneliğini ilk kez bu ayın başlarında iOS’te sunmaya başladı. Ancak platform, platformda bir dizi sahte doğrulanmış hesap ortaya çıktıktan birkaç gün sonra Blue kayıtlarını geri çekti.

Kargaşa, Mario’yu bir kuşu çevirirken çekilmiş bir görüntüsünü yayınlayan sahte bir Nintendo hesabıyla ve insülinin artık ücretsiz olduğunu söyleyen bir tweet yayınlayan ilaç şirketi Eli Lilly’yi taklit eden başka bir hesaba yol açtı. Kaos, General Motors, General Mills, Audi, Volkswagen ve diğerleri dahil olmak üzere bir dizi şirketin platformda reklamları askıya almasına yol açtı. Dünyanın en büyük reklam şirketlerinden biri olan Omnicom Media Group da Twitter’da reklamları durdurdu.

Yeniden lanse edilen Blue ile Musk “doğrulanmış isminizi” değiştirmenin, bu isim Twitter tarafından onaylanana kadar onay işaretinizi kaybetmenize neden olacağını söylüyor. Ancak Twitter şirketin yarısını, binlerce sözleşmeli çalışanı işten çıkardıktan ve bazı eleştiren çalışanları işten çıkardıktan sonra, bu onayları fiilen yapacak pek fazla kişi kalmayabilir.

İLGİLİ HABERLER