Manşetler

Elon Musk Twitter Blue aboneliklerinin yeniden açılması konusunda fikir değiştirdi

twitter sana özel

Twitter’ın sahibi Elon Musk, Twitter Blue servisi konusunda fikir değiştirdi. Daha önce kasım ayının sonlarında yeniden açılacağı belirtilen Blue aboneliklerinin hesap taklitçiliğinin engellendiğinden emin olunmadan tekrar devreye girmeyeceği Musk tarafından duyuruldu.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, Musk daha önce Blue aboneliklerinin yeniden başlaması için 29 Kasım’ı işaret etmişti. Ancak Twitter’ın sahibi, şirketin çalışanlarıyla yaptığı toplantıda kesin bir tarih vermedi. Musk şu ifadeleri kullandı: “Gelecek hafta yeniden başlatabiliriz. Başlatmayabiliriz de. Ancak belirgin taklitleri engelleme konusunda kendimizden emin olana kadar Blue aboneliklerini tekrar açmayacağız.”

Musk’ın Twitter’ın yönetimini devralmasının ardından yaptığı ilk önemli değişiklik hesap onaylamayı yani mavi tik sahipliğini Twitter Blue aboneliğine bağlamış olmasıydı. Mavi tiklerin sayısının artmasının ardından oluşan kafa karışıklığına karşı Twitter, bazı hesaplara gri renkli “resmi” etiketini eklemişti. Bu etiket ayrıştırıcı olması amacıyla sunulsa da, zaman akışlarındaki kalabalığı biraz daha artırmıştı.

Musk, Twitter çalışanlarıyla yaptığı toplantıda kurumlar ve şirketlere farklı renkte bir tik vermelerinin gerekebileceğini belirtti. Twitter’ın sahibi henüz bu konuda kesin bir karara ulaşılmadıklarının altını çizdi.

Musk, tüm sosyal medya platformlarının ücretli bir bariyer olmadığı takdirde bot ve trol istilasına açık olduğunu dile getirdi ve çözümün trollüğün maliyetini artırmaktan geçtiğini ifade etti. Mikro blog servisinde işten çıkarmaların sona erdiğini söyleyen Musk, işe alımların yeniden başlayacağını da açıkladı.

Elon Musk Twitter Blue aboneliğini gelirleri artırma seçeneği olarak görüyor

Elon Musk, kişisel hesabından yaptığı paylaşımda Blue aboneliğinin taklitçi hesapların engellendiğinden emin oluncaya kadar engellendiğinin ve kurumlar için farklı renklerde tik kullanılmasının planlandığını duyurdu.

Elon Musk, Twitter Blue aboneliğini şirketin gelir kaynaklarını çeşitlendirmek için bir yol olarak görmüştü. Musk’ın yönetimi ele almasının ardından şirketin gelir kaynaklarında ciddi bir düşüş yaşanmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER