Manşetler

Elon Musk’tan para ödeyen kullanıcılarına öncelikli yanıtlar: Twitter Blue ile sıralama değişiyor

twitter blue

Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk, mikroblog platformunda yanıtların gösteriminin bundan sonra nasıl çalışacağına dair son değişikliği duyurdu. Değişiklik, gönderilerinize verilen yanıtları gördüğünüz sıralamayı içerecek. Şüphesiz ki, bu hamle eski mavi rozet doğrulama sistemini başarısız bir ilk lansman ve biraz dramadan sonra değiştiren ücretli abonelik planı Twitter Blue‘yu güçlendirmeyi amaçlamaktadır. Musk, yakında hayata geçecek bu değişikliği, botların ve dolandırıcıların kullanıcıları hedeflemelerini zorlaştırmak için bir yol olarak nitelendiriyor.

Mikroblog platformu, ünlü bot sorunuyla mücadele ediyor. Popüler kullanıcıların gönderileri altında bot hesaplardan atılmış birçok tweet görmek alışılmadık bir durum değildir. Musk, Twitter’ın bot sorununu ele alması konusunda satın almayı tamamlamadan önce bile ısrarla durdu. Ancak mesele sadece botlarla sınırlı değil. Twitter mali açıdan sıkıntılıydı ve milyarder, çalışanların önemli bir yüzdesini işten çıkarma ve iddia edildiğine göre kira ödemelerini bile zamanında yapmama gibi acil önlemler de aldı.

Twitter Blue ile Musk, “Ne ödersen o kadar hizmet alırsın” diyor

Twitter, kullanıcılarının reklam verenlere olan bağımlılığını azaltmak istiyor ve bu, kullanıcılarına ücretli abonelik hizmeti için kaydolmalarını ve ödeme yapmalarını sağlamak anlamına geliyor. Bu haber yayınlandığı sırada, Türkiye’de Blue‘nun maliyeti mobilde kaydolmadıkça aylık 150 TL. Mobilde kaydolursanız, uygulama mağazası ücretleri nedeniyle fiyat aylık 209 TL’ye çıkıyor. Fiyat, bazıları tarafından sunulanlara kıyasla aşırı yüksek olarak eleştirildi, ancak Twitter’da aktif bir kullanıcıysanız, bunun için ödeme yapmak veya şu anda sunulan dar bir yetenekler kümesiyle yetinmek dışında başka seçeneğiniz yok.

Twitter, ücretli kullanıcılarına bazı özelliklere erken erişim sağlıyor, bunun yanı sıra bir hesabın doğrulanmış olduğunu gösteren mavi rozeti de içeriyor. Şu anda Blue ile gelen özellikler genellikle sönük durumda bulunuyor. Farklı temalar ve uygulama simgeleri seçme, NFT’leri profil resmi olarak kullanma, tweet’leri geri alıp düzenleme ve konular için okuyucu modu gibi özellikler bulunuyor. Bazı özellikler vaat edilse de henüz mevcut değil, örneğin, sunulan reklamların yarı oranda azalması gibi.

19 Mart gece saatlerinde atılan bir tweet’te, Elon Musk yakında tweet’lere verilen yanıtların önceliğe göre yeniden düzenleneceğini belirtti. En yüksek öncelik, Twitter’da takip ettiğiniz kişilerden gelen yanıtlara verilecek ve ardından Twitter Blue için ödeme yapan kişilere geçilecek. Bir hesabı takip etmiyorsanız ve ücretli bir kullanıcı değilseniz, tweet’leriniz en düşük önceliğe sahip olacak ve botlarla ve diğer gereksiz tweet’lerle aynı seviyede yer alacaktır. Musk, “Doğrulanmış hesaplar, bot ve troll orduları tarafından oynamak için 1000 kat daha zor” dedi.

Bu yeni düzenleme, Twitter Blue abonelerine daha fazla değer katarken, platformda kaliteyi artırarak kullanıcı deneyimini iyileştirmeyi amaçlıyor. Aynı zamanda, Twitter’ın daha güvenli ve kullanıcı dostu bir platform haline gelmesine katkıda bulunarak, reklam gelirlerine olan bağımlılığını azaltma stratejisinin bir parçası olarak görülebilir.

Ancak, bu değişikliklerin Twitter’ın bot sorununu tamamen çözüp çözmeyeceği veya kullanıcıların ödedikleri ücret karşılığında yeterli değeri alıp almayacakları konusunda tartışmalar devam ediyor. İlerleyen günlerde, Twitter ve Elon Musk’un kullanıcılara sunduğu hizmetlerin kalitesini artırarak ve platformdaki güvenlik endişelerini ele alarak bu zorlukları aşması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER