Teknoloji

Twitter Blobstore ile fotoğrafları barındırma işinde kontrolü eline aldı

avrupa birliği twitter elonjet
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter geçmişte üçüncü taraf araçlara sıkı sıkıya bağlı bir yapıya sahipti. Ancak sosyal ağ gittikçe daha popüler hâle geldikçe ve şirketin de elindeki para ve kaynak arttıkça, üçüncü taraf araç ve servislere olan bağlılık ve ihtiyaç da giderek azaldı. Kendi kendine yetme konusunda daha iyi hâle gelen Twitter buna karşılık kendisini bugünlere getiren üçüncü taraf şirketlere ve yazılımcılara katı bir tutum izlemeye başladı. Ancak bu yazının konusu o değil. Bahsedeceğimiz olay Twitter üzerinden paylaşılan fotoğraflarla ilgili.

Twitter, geçen yıl itibariyle kullanıcıların servise doğrudan fotoğraf yüklemelerine izin vermeye başlamıştı. Fotoğraf yükleme işlemi doğrudan Twitter.com üzerinden veya mobil uygulamalardan yapılmaya başlamıştı. Bununla birlikte Twitter.com üzerinden de paylaşılan fotoğraflar arasında gezinti yapılabiliyordu. Her ne kadar Twitter üzerinden yükleme ve gösterim yapılsa da, fotoğrafların barındırılması işlemini Photobucket adlı bir iş ortağı üstlenmişti. Sosyal ağdan yapılan bir açıklama durumun değiştiğini gösteriyor.

Twitter geçtiğimiz eylül ayından itibaren Blobstore olarak adlandırılan kendi aracını kullanmaya başladı. Twitter’ın söylediğine göre Blobstore servisin şüphesiz aşırı yüklü barındırma kapasitesini maliyetleri düşürerek değerlendirmesine izin veriyor. Ayrıca Blobstore’un sadece fotoğraflar için kullanılmakla kalmayacağı, bundan yararlanan diğer özelliklerin ve senaryoların da hayata geçirilmekte olduğu vurgulandı.

Twitter’ın bir süredir video barındırma hizmeti üzerinde de çalıştığı söyleniyor. Bunun üçüncü taraf ortakla veya iç çözümle gerçekleştirilebileceği tahmin ediliyordu. Ancak bu son bulgu Twitter’ın Blobstore’u video barındırma işinde de kullanabileceği ihtimalini kuvvetlendiriyor. Bu arada Twitter’ın Instagram’daki gibi fotoğraf filtreleri kullanmaya başlamasının da Blobstore ile bir ilgisi olabilir. Aşağıdaki ilgili bağlantıda merak edenler için Blobstore’un detayları bulunuyor.

İlgili >> Twitter

İLGİLİ HABERLER