Teknoloji

Twitter Birdwatch bilgi doğrulama özelliğinin testinde yeni döneme geçiyor

twitter birdwatch

Twitter, Birdwatch adını taşıyan bilgi doğrulama yaklaşımının kapsama alanını genişletiyor. Birdwatch ile gönüllü kullanıcılar bilgi doğrulama sürecine katılıp yanlış bilgi içeren paylaşımların tespitine yardımcı olabiliyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre, artık ABD’de gelişigüzel oluşturulmuş küçük bir kullanıcı grubu tartışmalı paylaşımların yanında başka kullanıcılar tarafından eklenmiş notları görebilecek.

Twitter bu açılımı geçtiğimiz yılın ocak ayında başlayan pilot testin genişlemesi olarak değerlendiriyor. Şirket daha geniş kapsamlı bir hareket içine girmeden önce daha fazla kullanıcıdan geri bildirim almayı amaçlıyor.

Birdwatch’ta gönüllü kullanıcılar, tweet’lerin yanına bağlamsal notlar ekleyebiliyor. Şimdiye kadar bu notlar sadece Birdwatch’un özel sitesinde görülüyordu. Genişletilmiş test sürecinde de Birdwatch sitesinde diğer kullanıcılardan yeterli sayıda olumlu oy alan notlar, ana sitedeki test grubuna gösterilecek. Bu oyların farklı perspektifteki kullanıcılardan gelmesine de dikkat edilecek.

Twitter kısa süre önce Birdwatch yaklaşımını küresel ölçekte kullanıma sunmadığı için The Washington Post gazetesi tarafından eleştirilmişti. Birdwatch’un “sıradan” Twitter kullanıcıları tarafından görülemediğini hatırlatan gazete, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından Birdwatch kullanıcılar tarafından işaretlenen paylaşımların üçe katlandığı bilgisini vermişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER