Teknoloji

Twitter bildirimlerden bunalanları rahatlatacak

apple twitter

Twitter, tüm bildirimleri belirli bir süre için sessize almayı sağlayacak bir özelliği test ediyor. Bu deneysel özelliği ortaya çıkaran isim, uygulama araştırmacısı Jane Manchun Wong oldu. Wong, özelliğin izlerine Twitter’ın Android uygulamasında rastladı.

Wong, uygulamanın bildirimler sekmesinin sağ üst köşesinde zil şeklinde bir ikon bulunuyor. Bu ikona dokunulduğunda bildirimlerin sessize alınması için kullanıcılara 1 saat, 3 saat ve 12 saat şeklinde üç seçenek sunuluyor. Bu ikona dokunulduğunda bildirimler tekrar açılabiliyor veya sessize alma süresi değiştirilebiliyor.

Kullanıcılar bildirimleri sessize alsalar da, kendilerine verilen yanıtları veya diğer etkileşimleri bildirimler sekmesinde görmeye devam edebilecek. Bu etkileşimler, kullanıcılar Twitter’ı açmadığı sürece bildirimler sekmesinde birikecek.

twitterTwitter rakiplerine yanıt veriyor

Deneysel özelliklerin son kullanıcılarla buluşmasının garanti olmadığını bir kez daha hatırlatmakta fayda var. Ancak Twitter açısından bildirimleri sessize alma özelliği, diğer sosyal ağlara veya teknoloji devlerine verilmiş bir yanıt olarak değerlendirilebilir. Sosyal medyanın yoğun kullanımının insanları olumsuz etkilediğine yönelik şikayetlerin ardından Facebook, insanların platformu terk etmeden zaman yönetimi yapmalarını sağlayacak araçlar sunmuştu. Google ise Dijital Denge platformuyla Android cihaz sahiplerine uygulama kullanımını sınırlayacak araçlar sağlamıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER