Manşetler

Twitter’dan bildirim kalitesini artıracak önemli hamle

apple twitter

Bildirimleri iyileştirmek ve kullanıcılarını uygulamaya geri getirmek isteyen Twitter, bu amaç doğrultusunda OpenBack adını taşıyan bir mobil platformu satın aldı. Twitter bu hamlesini tüketici ürünleri baş yöneticisi Jay Sullivan’ın paylaşımıyla duyurdu.

Sullivan’ın açıklamasında şu ifadeler yer alıyor: “OpenBack ve yetenekli ekibi Twitter’a katılacak ve size doğru bildirimleri doğru zamanda ulaştırmamıza yardımcı olacak. Bunu yaparken de insanların gizliliği bizim için birinci sırada olacak.”

OpenBack mobil uygulamalar tarafından verileri sunucular yerine cihaz üzerinde işlemek için kullanılıyor. Bildirim teknolojisini gizlilik eksenine taşımak ve geliştirilmiş bir kullanıcı deneyimi sunmak da OpenBack’in amaçları arasında yer alıyor.

Twitter, OpenBack ekibinin doğru zamanda doğru bildirimleri sunmak konusunda kendisine yardımcı olmasını hedefliyor. Böylelikle kullanıcıların önemli gördükleri konuşmalara dahil olması amaçlanıyor.

OpenBack’i kapatacak olan Twitter, şirketin ekibini Bluebird ürün ekibine kaydıracak. Mikro blog servisinin OpenBack için ne kadar ödediği konusunda ise bilgi verilmedi.

Twitter bildirimleri iyileştirerek kullanıcılarının etkileşim seviyesini artırmayı hedefliyor. Etkileşimin artması, Twitter için gelir artışı anlamına da geliyor. Mikro blog servisinin geliri, 2021’in son çeyreğinde beklenenden daha düşük bir hızda büyümüştü. Şirketin 2021’deki toplam geliri ise 5 milyar doların biraz üstündeydi. Twitter 2023’ün sonu itibarıyla gelirlerini yüzde 50 oranında artırmayı hedefliyor.

İLGİLİ HABERLER