Teknoloji

Twitter Beğen özelliği için Facebook benzeri farklı emoji simgeleri düşünüyor

twitter microsoft

Twitter, eskiden yıldız şeklinde olan, şu anda ise kalp şeklindeki Beğen düğmesini güçlendirmek ve çeşitlendirmek için bazı yeni emoji seçenekleri ekleyebilir. Son zamanlarda Twitter Blue gibi bazı yeniliklere dikkat çekmesiyle yeniden hatırladığımız ve geçmişte gelecekteki özelliklerle ilgili güvenilir tahminleri olan uygulama araştırmacısı Jane Manchun Wong‘un bulduğu öğeler “cheer”, “hmm”, “üzgün” ve “haha” gibi emoji simgelerinden oluşuyor. Ancak bazılarında şu anda yalnızca yer tutucu niteliğinde emoji bulunuyor.

Facebook, 2016’dan bu yana benzer tepkileri kullanıcılarına sağlıyor. Ancak Wong’un sızıntısı, Twitter’ın kullanıcıların hangi ruh hallerini ifade etmesini istediği konusunda biraz farklı bir yol izleyebileceğini gösteriyor: Facebook ile ortak biçimde gülen ve üzgün surat ifadeleri olsa da, Twitter düşünen ve neşeli suratlar gibi seçenekleri de sunacak. Twitter, Facebook’un sahip olduğu “kızgın” ifadeye sahip görünmüyor, ancak bunun nedeni Twitter’daki öfkenin zaten yanıt ve alıntı tweet işlevleri yerine getirilmesi olabilir.

Twitter, birkaç ay önce düzenlediği bir ankette kullanıcılara emoji tepkilerinin eklenmesi hakkında soru sorduğunda, bu özelliğin değerlendirildiğine bir kez tanık olmuştuk. Twitter, konuyla ilgili olarak The Verge sitesine gönderdiği açıklamada, “insanların sohbetlerde kendilerini ifade etmeleri için her zaman ek yollar araştırdığını” kaydetti.

Twitter son zamanlarda yeni özelliklerle epey meşgul görünüyor. Premium abonelik hizmetiyle ilgili söylentiler duyduk ve zaman akışında daha büyük boyutlu resimlerin, sese dayalı Spaces özelliğinin ve bahşiş kutusu özelliğinin testlerinin kullanıma sunulduğunu gördük. Şirket, hesap doğrulama programını bile yeniden başlattı, ne var ki bir hafta sonra yoğun talep nedeniyle yeniden askıya aldı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER