Manşetler

Twitter Beğen butonunu kaldırma seçeneğini değerlendiriyor

twitter begen butonu

Beğen butonu, favori butonunun yerini aldığı günden bu yana Twitter‘ın çok tartışılan parçaları arasında bulunuyor. The Telegraph’ta yer alan habere göre, Twitter Beğen butonunu kaldırma fikrini değerlendiriyor. İddianın kaynağı ise geçtiğimiz hafta düzenlenen bir şirket etkinliğinde CEO Jack Dorsey‘in söylediği sözler.

Kalp şeklindeki Beğen butonunun büyük bir hayranı olmadığını dile getiren Dorsey, bu butondan kurtulmayı istediğini de ifade etti. Bu haber dolaştıkça ortada beğen butonunun ömrünün sayılı olduğu şeklinde bir hava da oluşmuşa benziyor.

Beğen butonunun kaldırılacağına dair haberler, kısa süre içinde mikro blog servisinin kullanıcıları arasında da konuşulmaya başladı. Bu ihtimalden pek de hoşnut olmayan Twitter kullanıcıları, beğenilerle başkalarına olan desteklerini gösterebildiklerini belirtti. Kullanıcılar Beğen butonu olmadığı takdirde retweet ve tartışmalar dışında platformda etkileşim aracı kalmayacağının da altını çizdi.

Ancak bu tehlike, en azından korkulduğu kadar, yakın değil gibi görünüyor. Beğen butonunun hemen kaldırılması gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirten Twitter’ın iletişimden sorumlu başkan yardımcısı Brandon Borrman, bu değişikliğin yakında gerçekleşmeyeceğinin altını çizdi.

Mikro blog servisinin CEO’su Jack Dorsey, daha önce de Beğen butonu hakkındaki fikirlerini dile getirmişti. Ağustos ayında Twitter’ın mevcut özelliklerini yeniden tasarlamak ve yeni özellikler sunmak üstüne konuşan Dorsey, o dönemde de aralarında Beğen butonunun da olduğu parçaları yenilemekten bahsetmişti. Dorsey, uygulama içine yerleştirdikleri teşviklerin bazılarının artık doğru gelmediğini dile getirmişti.

Twitter Beğen butonunun teşvik ettiklerini sorguluyor

Twitter Beğen butonu konusunda kararını henüz vermemiş olsa da, bir şeyleri beğenmenin ve beğenilmenin sosyal medya deneyiminin temelini oluşturduğu gerçeğini kabul etmek gerekiyor. Psikolojik araştırmalar, dışarıdan onaylanma ve beğenilme ihtiyacının sosyal medya platformlarına bağımlılık yarattığına da dikkat çekiliyor. Twitter’ın da Beğen butonunun teşvik ettiklerini sorgulaması, butonun geleceğini belirsizliğe itiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER