Teknoloji

Twitter Barack Obama ile soru-cevap seansında sansür iddiasıyla karşı karşıya

twitter barack obamaTwitter, 2015’in mayıs ayında #AskPOTUS etiketi üzerinden ABD Başkanı Barack Obama’nın kendisine gelen soruları yanıtladığı bir soru-cevap seansı düzenlemişti. Buzzfeed’in haberine göre, Twitter çalışanları bu etkinlik sırasında kötü ifadeler barındıran tweetleri gizlice filtreledi. Şirketin aynı işlemi Caitlyn Jenner ile gerçekleştirilen bir soru-cevap seansında da yaptığı iddialar arasında yer alıyor.

Eski bir kıdemli Twitter çalışanının iddiasına göre, mikro blog servisinin o dönemki CEO’su Dick Costolo, çalışanlarından küfürlü ifadeler barındıran tweetleri engelleyecek bir algoritma kullanmalarını istedi. Bir diğer kaynak ise ekibin filtreden sızan bazı mesajları manuel olarak sildiğini belirtti.

Twitter Barack Obama ile soru-cevap seansında sansür iddiaları konusunda resmi açıklama yapmadı

İddialarda sansürün arkasındaki isim olan dönemin Twitter CEO’su Dick Costolo, vakit kaybetmeden söylentiyi yalanladı. İddiayı saçma ve absürt olarak tanımlayan eski Twitter CEO’su iddiayı ortaya atanların platformdaki güven ve güvenliğin işleyişini kavrayamadıklarını savundu. Mevcut Twitter yönetimi ise iddiaya ilişkin olarak sessizliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER