Teknoloji

Twitter kullanıcıları tanımadıkları kişilerin kendilerinden bahsetmesini engelleyebilecek

apple twitter

Twitter’ın en güzel yönlerinden biri, profili açık olan bir kişiye kullanıcı adının önüne “@” işareti ekleyerek ulaşılabilmesi. Ancak bu özelliğin suistimale açıklığı da sosyal ağın en kötü yönleri arasında yer alıyor. Görünen o ki, mikro blog servisi bahsetme özelliğinin kontrol edilebilmesi üstünde çalışıyor.

Uygulama araştırmacısı Jane Manchun Wong’un verdiği bilgiye göre, şirket kullanıcıların kendilerinden bahsedilmesini tamamen engellemesini veya bunu sadece takipçileriyle sınırlamasını mümkün kılmak için hazırlıklar yapıyor.

Bu çalışmalar mikro blog servisinde gizlilik tasarımcısı olarak görev yapan Dominic Camozzi tarafından da doğrulandı. Ancak Camozzi bu konu hakkındaki paylaşımını bir süre sonra sildi.

Twitter bir süredir kullanıcılarına gizlilik odaklı başka özellikler de sunmuştu. Yanıtların sınırlanması veya kullanıcıların kendilerini sohbetlerden çıkarabilmesi bu yenilikler arasında yer alıyor. Bu tarz özellikler mikro blog servisin açık doğasına zarar verse de, trollerin durdurulması açısından önem taşıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER