Manşetler

Twitter Bağlan sekmesiyle takip edecek yeni hesaplar bulmanıza yardım edecek

apple twitter

twitter baglan Twitter, iOS ve Android uygulamalarına eklediği “Bağlan” isimli sekmeyle kullanıcıların takip edecek yeni hesaplar bulmalarına yardımcı olmayı amaçlıyor. Söz konusu sekmede kullanıcıların mevcut konumlarına, hali hazırda kimi takip ettiklerine ve o anda Twitter’da konuşulan olaylara bakılarak çeşitli takip önerilerinde bulunuluyor. Twitter Bağlan sekmesine iOS ve Android uygulamalarında daha önce yeni kişi bulmaya yarayan ikon üzerinden erişilebiliyor.

Bağlan sekmesinde Twitter’ın kişiselleştirilmiş önerilerinin yanı sıra kullanıcılara adres defteri eş zamanlamasıyla mikro blog servisini kullanan arkadaşlarını da bulma fırsatını sunuyor. Twitter’dan yapılan açıklamada, sekmenin sürekli bir değişim içinde olacağı ve kullanıcıların aktiviteleri doğrultusunda tavsiyelerin iyileştirileceği belirtildi. Mikro blog servisi, Bağlan sekmesinde kullanıcılara sunduğu takip önerilerinin altında hangi gerekçenin bulunduğunu da gösterecek. Twitter, daha öncesinde bildirimleri gösterdiği sekme için de Bağlan ismini kullanıyordu. Eskiden kullanıcılara nelerin olup bittiğini sunmak için tercih edilen bu isim, artık anlamının hakkını verecek bir özelliği tanımlıyor.

twitter baglan“Ana akım” olarak nitelenebilecek kullanıcı kitlesine ulaşmakta zorlanan Twitter, yeni özelliğiyle kullanıcılarına mikro blog servisinde ne yapabileceklerini daha iyi anlatabilmeyi amaçlıyor gibi gözüküyor. Twitter’da sadece eski bazı arkadaşlarını takip eden ve bundan dolayı sıkıcı bir akışa sahip olanlar, Bağlan sekmesindeki önerilerin de yardımıyla çok daha canlı ve ilgi çekici haber ve içeriklerle karşılaşabilir. Daha canlı ve ilgi çekici akışların Twitter’da geçen zamanı artıracağını tahmin etmek de pek zor değil.

Twitter Bağlan sekmesine mikro blog servisinin iOS ve Android uygulamaları üzerinden erişilebiliyor. Şirket, Bağlan sekmesini kullanıma sunarken mobil internet sitesinde de yeni bir tasarıma geçiş yaptı.

İLGİLİ HABERLER