Teknoloji

Twitter askıya aldığı mavi tik hesap onayı başvurularını yeniden açtı

twitter mavi tik

Twitter salı günü yaptığı duyuruda, geçen hafta askıya aldığı hesap onayı başvurularını yeniden açtığını açıkladı. Twitter, 20 Mayıs’ta mavi tik hesap onayı alma başvurularını resmi olarak yeniden başlatmasından sadece sekiz gün sonra, bu işlemleri askıya aldığını duyurmuştu.

Twitter, mayıs ayında doğrulama başvurularını ilk kez yeniden açtığı zaman, başvurulara verilen “birkaç gün içinde” geri döneceğini söylemişti. Ancak şirket, aldığı başvuruların hacmine bağlı olarak bu sürecin “birkaç hafta” kadar sürebileceği konusunda uyarıda bulunmuştu. Askıya alma ve yeniden başlatmanın ardından geri dönüşler için benzer sürelerin geçerli olup olmayacağı ise şu an için bilinmiyor.

Twitter’ın yeni hesap doğrulama programı ile herkes, birisini doğrulanmış kullanıcı olarak gösteren mavi tik onay işareti almak için başvurabilir. Ancak, Twitter’ın yenilenen ölçütlerine göre yalnızca altı hesap kategorisi doğrulamaya hak kazanıyor: Devlet; şirketler, markalar ve kuruluşlar; haber kuruluşları ve gazeteciler; eğlence; spor ve oyun ve aktivistler, organizatörler ve diğer etkili kişiler.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER